Oruçluyken Gusül Abdesti Nasıl Alınır?
Orucluyken ihtilam oldugunda nasıl abdest alınır? Oruçken Gusül abdestini nasıl almalıyız? Oruc tutarken gusül gerekirse nasıl abdest almalıyım?
abdest almakla ilgili bir video ekledim buyrun. ama oruçluyken abdest kuralları değişiyormu bununla ilgili bilgi verebilirmisiniz
Oruçluyken ağza ve boğaza yani genize su kaçmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Oruç iken gusül yani boy abdestine ihtiyac duydugunuzda orucunuza hiç bir şey olmaz hemen kalkılır bildiginiz gibi gusül abdesti alınır. Buradaki denge agıza ve genize su kaçırmamak bunun icinde agız çalkanalır ve bogaza dogru inmez gargara olayı. Bununla ilgili ilmi açıklamaları ihtiyaç duyulması halinde ekleyebilirim.
eger oruclu ıken sadece bısey ızlenıp vedı sıvısı akarsa kısı ne yapmalı ?
Oruçluyken birşey izlemeniz zaten sıkıntı.. Burada Orucun özünden uzaklaşılmış oluyor. Normalde şehvetle olmayan durumlarda iç giysiler degiştirilip normal namaz abdesti alınır diye biliyorum. Ancak burada şehvet olup olmadıgını siz daha iyi bilirsiniz. Neyi ne şekilde izlediginiz önemli. Lütfen Ramazan boyunca bu tür izlemlerden uzak durunuz.
Gusul abdestini biliyordum fakat burada ince ayrintisiyla daha bilgi verici sekilde anlatilmis, tesekkur ederiz.
Selamun aleyküm... Bilgileriniz için çok teşekkürler. Çok aydınlatıcı oldu bizler için ama benim aklıma 1 şey takıldı...! Kadın Oruçlu iken gusül abdesti aldığı zaman avret mahalini yıkarsa ve su kaçıp kaçmadığına emin olmazsa orucu bozulurmu?
kadın oruçlu iken neden gusül abdesti alsın ki ?
Gusul Abdesti alırken bahsedildigi gibi genize su kaçmassa problem yok. Bide Göksel beyin dediği gibi oruçlu iken neden gusul abdesti alınsın.