İçeriğe geç
Perşembe, 24 Eylül 2026 RSS akışı
Yaşam Bu

Od Bir Yunus Emre Romanı Kitabının Özeti

Od Bir Yunus Emre Romanı Kitap Konusu
Od Bir Yunus Emre Romanı Kitap Tanıtımı

İskender Palanın güzel bir kitabı Bir Yunus Emre Romanı
Od bir Yunus Emre romanı.
Gök kubbemizin her zaman parlayan ve hep çok sevilen, şiirleri gönülden gönüle dolup dilden dile dolaşan Yunus Emre, bu kez OD un ana kahramanı.
İskender Pala nın ilim ve kültür adamı olmasının yanında, yazar kişiliğinin imbiğinden geçirilerek aşkın tahtına bir kez daha oturtuluyor.

13. yüzyılın her bakımdan kavruk ve yanıp yıkılan ortamına Yunus Emre nin gelişi tarihi atmosfer içerisinde hakiki anlamına kavuşturuluyor. Yıkıntılar ve yangınlar içinden bir gönül ve bir insanlık anıtının inşa edilişi cümle cümle anlatıyor ve elbette kalbe dokuna dokuna yol alıyor.

Romanın her sayfasında Yunus un hamlıktan saflığa geçişi okunuyor.Biliyorum,

Biz bu ilden gider olduk, kalanlara selam olsun, demişti

Yine Biliyorum, Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun. Demişti

Ve Sevgili ye gittiği o geceden sonra adının dilden dile, Aşkının gönülden gönüle dolaştığını da biliyorum

Şimdilerde ona kimisi Âşık Yunus, Miskin Yunus

Derviş Yunus

Varsın onu da desinler.

Ve Türk yurtlarında, onu en çok Bizim Yunus diye çağırırlar.

Biliyorum

bu nadir güzel içerikleri takdir ediyorum.
Bu kitapları okuldaki öğretmenlerimizin isteği ile okuyoruz.Fakat Pala fazla bilgi vermek istediğinden olaylar zaman zaman birbirine giriyor,kurguları zayıf zaman zaman olaydan olaya atlıyor.Konular güzel olsada ağır ve akıcı olmayan bir dil kullanması kitapları çok sıkıcı hale getiriyor.Bence roman değil direk şairlerin hayatını anlatan biyografiler yazmalı.Tabiki profesörlüğüne saygım sonsuz ama kitaplarını anlamak için ağır bir tarih eğtiminden geçmiş olmak gerekiyor.Önerim başka yazarları okumanız.
muhafazakar bir kafa ne kadar sanat yaratabilirse kendisi de o kadar yaratmıştır.