İçeriğe geç
Perşembe, 24 Eylül 2026 RSS akışı
Yaşam Bu

Horlamanın Nedenleri Nelerdir?

Etrafınızda birçok kişinin horlama sorunu yaşadığını duymuşsunuzdur. Bu sorundan dolayı bazı çiftlerin anlaşmazlıklar yaşadığına şahit olmuşsunuzdur. Hiç düşündünüz mü horlamanın sebepleri nelerdir? İnsanları rahatsız eden bu durum neden kaynaklıdır diye. Ben bu konuyu dün gece eşimin horultusundan uyuyamadığım için araştırdım ve cevabı buldum. Şimdi de horlamanın nedenlerinden sizlere kısaca bahsedeceğim.

Horlamanın Nedenleri:

*Yaş: Orta yaşı geçtikten sonra boğazda meydana gelen daralma ve kas tonusunda ki azalma sonucunda horlama belirtisi görülür.

*Uyuma pozisyonu: Sırt üstü yatmanız durumunda boğaz dokularında genişleme meydana gelir. Nefes borunuzun tıkanmasına sebep olan bu durum sonucunda horlama sorununun ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır.

*Geniz ve sinüs sorunları: Nefes borunuz tıkalı ise nefes almada güçlük yaşarsınız ve bu durum sonucunda horlamaya başlarsınız.

*Alkol, sigara ve İlaç Tedavisi: Alkol- sigara kullanımı ile beraber kullandığınız birtakım ilaçlar boğazda genişlemeye sebep olarak sizlerde horlama meydana getirebilmektedir.

* Aşırı kilolu ya da şekilsiz bir vücuda sahip olmak: Kaslarınızın zayıflığı ve şişkin dokular horlamayı tetikleyici nedenler olarak karşınıza çıkan etmenler arasında yer almaktadır.

*Yaradılıştan gelen nitelikler: Erkeklerin boğaz yapısı bayanlarınkine göre daha dardır ve bunun sonucunda horlama erkeklerde daha sık görülür. Dar boğaz, genişlemiş geniz eti, yarım damak gibi fiziki bozukluklar sonucunda da horlama belirtileri ile karşılaşılabilmektedir.