Sınavlarda %100 Başarılı Olmak İçin Ne Yapılmalı?
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Hayatımız yoğun Sınav temposunda geçiyor, Sınavlarda %100 başarılı olmak için
\r\nSınavlardan önce neler yapmalıyızki %100 başarı gelsin?
\r\n
\r\n
\r\nHayatın ta kendisi bir sınavdır aslında. Hemde sınavların en büyüğü ve en zoru. Zira bu büyük sınav içersinde, başka başka sınavlarda yer almaktadır. Örneğin: Eğitim sınavları
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n1. ERTELEMEYİNİZ.
\r\nErtelemek sıkışıklığa ve bu da zayıf ezberlemeye yol açar. Ezberiniz iyi değilse sınav stresi altında her şeyi unutacaksınız.
\r\n
\r\n2. TEKRAR EDİNİZ.
\r\nHerhangi bir sınav materyalini en az 2 kere gözden geçirmelisiniz. (Önemli bir sınav için en az 3 kere) Tekrar etmek, belleği güçlendirir, yetersiz olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlar, materyalleri daha iyi anlamanızı sağlar. Tekrar, çalışmak için daha çok zaman ayırmanızı gerektirir. Sınavdan iyi sonuç alanlar, sadece parlak zekalarıyla bunu başaramazlar.
\r\n
\r\n 3. KENDİNİZİ ZAMANLAYIN.
\r\nSınırlandırılmış bir zaman içinde performansınızın nasıl değiştiğine şaşıp kalacaksınız. Tüm deneme sınavlarını gerçek sınavlar gibi zamanlayın. Çalışma oturumları da zamanlandırılmalıdır. Bir konuyu çalışmak için 2 saatlik bir zaman ayırmalısınız. Sonra 10-15 dakika dinleniniz. Diğer bir konuyu da çalışmak için 2 saat ayırınız. Sabah saatleri genellikle ezber için mükemmeldir. Öğleden sonraları da problem çözmek için uygundur.
\r\n
\r\n4. SINIFTA TUTTUĞUNUZ NOTLARA ÖNEM VERİNİZ.
\r\nSınıfta ayrıntılı notlar alınız. Ders notlarınızın öz olmasına ve öğretmenin öğrettiği her şeyi kapsamasına önem veriniz. Sınıfta çözülen problemler tekrar gözden geçirilmelidir.
\r\n
\r\n5. DERS MALZEMELERİNİZİ AMAÇLI KULLANINIZ.
\r\nYetersiz olduğunuz alanları takviye etmek ve mevcut problemleri çözmek için kullanınız. Özetleri bir kereden fazla okuyunuz.
\r\n
\r\n6. HABERLEŞİNİZ.
\r\nSınıf arkadaşlarınız ve öğretmeninizle konuşunuz. Anlamadıklarınızı anında sorun, sonra kavramları takviye için yeterli zaman bırakın. Tek başınıza çalışınız. Grupla çalışma zaman israfı olduğu için sadece başınız dertteyse grupla çalışınız.
\r\n
\r\n7. ERKEN BAŞLAYINIZ.
\r\nSınava çalışmak için erken başlayınız. Peşin hükümlü olmayınız.
\r\n
\r\n8.ÇALIŞMA MALZEMELERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİNİZ.
\r\nBirkaç kitap satın alınız. Diğerlerini kütüphaneden alınız.
\r\n
\r\n9. KAVRAMLARI VE YABANCI KELİMELERİN ANLAMLARINI ÖĞRENİNİZ.
\r\nYabancı dildeki kelimeleri ezberlemek için:
\r\na)Yabancı dildeki yayınları okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlüğe bakınız.
\r\nb)Her gün zaman ayırarak bir haftada en az 20 kelime ezberleyiniz.
\r\nc)Ezberlediğiniz kelimeleri tekrarlayınız. Her hafta öğrendiğiniz yeni 20 kelimeyi ve eski 20 kelimeyi her hafta gözden geçiriniz.
\r\nd)Her haftasonu kelime alıştırmalarını yapınız.
\r\ne)Bu program hayati bir sınav için en az 6-8 ay sürmelidir.
\r\nSıkı çalışma=Yüksek puan=İyi bir gelecek olduğunu unutmayınız.
\r\nf)Sınav günü dinlenmiş olarak sınava giriniz.
\r\n
\r\n10. ÖZET:
\r\nSınavda başarılı olmak için hazırlanmaya erken başlayın, tekrarlayın ve alıştırmalar yapın\r\n \r\n
\r\n
\r\nSınavlardan önce neler yapmalıyızki %100 başarı gelsin?
\r\n
\r\n
\r\nHayatın ta kendisi bir sınavdır aslında. Hemde sınavların en büyüğü ve en zoru. Zira bu büyük sınav içersinde, başka başka sınavlarda yer almaktadır. Örneğin: Eğitim sınavları
\r\n
\r\n

\r\n
\r\n1. ERTELEMEYİNİZ.
\r\nErtelemek sıkışıklığa ve bu da zayıf ezberlemeye yol açar. Ezberiniz iyi değilse sınav stresi altında her şeyi unutacaksınız.
\r\n
\r\n2. TEKRAR EDİNİZ.
\r\nHerhangi bir sınav materyalini en az 2 kere gözden geçirmelisiniz. (Önemli bir sınav için en az 3 kere) Tekrar etmek, belleği güçlendirir, yetersiz olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlar, materyalleri daha iyi anlamanızı sağlar. Tekrar, çalışmak için daha çok zaman ayırmanızı gerektirir. Sınavdan iyi sonuç alanlar, sadece parlak zekalarıyla bunu başaramazlar.
\r\n
\r\n 3. KENDİNİZİ ZAMANLAYIN.
\r\nSınırlandırılmış bir zaman içinde performansınızın nasıl değiştiğine şaşıp kalacaksınız. Tüm deneme sınavlarını gerçek sınavlar gibi zamanlayın. Çalışma oturumları da zamanlandırılmalıdır. Bir konuyu çalışmak için 2 saatlik bir zaman ayırmalısınız. Sonra 10-15 dakika dinleniniz. Diğer bir konuyu da çalışmak için 2 saat ayırınız. Sabah saatleri genellikle ezber için mükemmeldir. Öğleden sonraları da problem çözmek için uygundur.
\r\n
\r\n4. SINIFTA TUTTUĞUNUZ NOTLARA ÖNEM VERİNİZ.
\r\nSınıfta ayrıntılı notlar alınız. Ders notlarınızın öz olmasına ve öğretmenin öğrettiği her şeyi kapsamasına önem veriniz. Sınıfta çözülen problemler tekrar gözden geçirilmelidir.
\r\n
\r\n5. DERS MALZEMELERİNİZİ AMAÇLI KULLANINIZ.
\r\nYetersiz olduğunuz alanları takviye etmek ve mevcut problemleri çözmek için kullanınız. Özetleri bir kereden fazla okuyunuz.
\r\n
\r\n6. HABERLEŞİNİZ.
\r\nSınıf arkadaşlarınız ve öğretmeninizle konuşunuz. Anlamadıklarınızı anında sorun, sonra kavramları takviye için yeterli zaman bırakın. Tek başınıza çalışınız. Grupla çalışma zaman israfı olduğu için sadece başınız dertteyse grupla çalışınız.
\r\n
\r\n7. ERKEN BAŞLAYINIZ.
\r\nSınava çalışmak için erken başlayınız. Peşin hükümlü olmayınız.
\r\n
\r\n8.ÇALIŞMA MALZEMELERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİNİZ.
\r\nBirkaç kitap satın alınız. Diğerlerini kütüphaneden alınız.
\r\n
\r\n9. KAVRAMLARI VE YABANCI KELİMELERİN ANLAMLARINI ÖĞRENİNİZ.
\r\nYabancı dildeki kelimeleri ezberlemek için:
\r\na)Yabancı dildeki yayınları okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlüğe bakınız.
\r\nb)Her gün zaman ayırarak bir haftada en az 20 kelime ezberleyiniz.
\r\nc)Ezberlediğiniz kelimeleri tekrarlayınız. Her hafta öğrendiğiniz yeni 20 kelimeyi ve eski 20 kelimeyi her hafta gözden geçiriniz.
\r\nd)Her haftasonu kelime alıştırmalarını yapınız.
\r\ne)Bu program hayati bir sınav için en az 6-8 ay sürmelidir.
\r\nSıkı çalışma=Yüksek puan=İyi bir gelecek olduğunu unutmayınız.
\r\nf)Sınav günü dinlenmiş olarak sınava giriniz.
\r\n
\r\n10. ÖZET:
\r\nSınavda başarılı olmak için hazırlanmaya erken başlayın, tekrarlayın ve alıştırmalar yapın\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Ben 4.sınıfa gidiyorum 3.sınıfta hep yüzdüşimdi maT 78 Falan of yarın din sınavı var\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Bolca çalışmalı dua etmeli ve dikkatli olmalı\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n dindenmi korkuyo 4.sınıfta benim bu gün meb sınavım var\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n yaa ben 5. sınıfta hep 100 alıyordum ama 6.sınıfa geçince durum biraz değişti matematik quiz den 45 falan almaya başladım öğretmendenmi kaynaklanıyor yoksa böylece devam edeyim mi ?\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ya aslında bu bir süreç anladın mı yani daha yeni öğretmenlerle tanışıp öğretim şekillerini görüyorsun ama düzelir merak etme \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n bence senden kaynaklanıyor çalışmalı ve başarmaya gayret göstermelisin\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n hayır bence asla böyle devam etmemelisin derslerine biraz daha çalış ve dikkatini farlı şeylere verme derslerine yoğunlaş \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n valla bn her yazılıma çalışıyorum ve hakettiğin notu alıyorum diyede düşünüyorum...\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n bnde 6 sınıfta ii iydim ama 7 sınıfta braz dştü notlar\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n 7.sınıf çok zor ondandır 8 e geçince rahatlarsın\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n çok iyi ama olmuyoo\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ben beyzanur dersi iyi dinleyin ve kitap okuyun\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n sınavlarda başarılı olabilmek için konsantre olabilmek çok önemli\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n eh iyimiş\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ben 4. sınıfta süperdim ama 5 te biraz kötüleştim bütün bunları uygulayacağım iyi günler..\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n güzel fikirler var teşekkürler\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n çok çalışmak lazım çooook\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n sınavda başarının anahtarını vermişsiniz teşekkürler lakin %100 lük bir başarı elde eden sayısının çok yüksek olmayacağını düşünüyorum.\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n teşekkürler şimdiden çok işime yarayacağına inanıyorum
\r\nbu arada şunları yapmak iyidir.:
\r\n1:Bol bol dua etmeli.
\r\n2:Hep tekrarlamalı, ne zaman bişey yazsanız veya öğrenseniz tekrar gözden geçiriniz.
\r\n3:Çalışma ve tekrar vb. hazırlıklara çok erken başlayınız.
\r\nBunları yaparsanız oldukça başarılı olursunuz.\r\n \r\n
\r\n
\r\nbu arada şunları yapmak iyidir.:
\r\n1:Bol bol dua etmeli.
\r\n2:Hep tekrarlamalı, ne zaman bişey yazsanız veya öğrenseniz tekrar gözden geçiriniz.
\r\n3:Çalışma ve tekrar vb. hazırlıklara çok erken başlayınız.
\r\nBunları yaparsanız oldukça başarılı olursunuz.\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Sınavlarda %100 lük bir başarı mümkün değil gibi geliyor.\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n bol bol çalışacaksın\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n başarılı olabilmek için en iyisi çalışırken ara vermektir \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ben 5. sınıfta hep 100 alıyordum.Şimdi ise düştüm 90 veya 95 alıyorum.Notlarımı beğenmiyorum.Ama bu takdikleri uygulayım.\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ben 5. sınıf tayım matematikten 90 aldım üzüldüm\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n %100 başarılı olan bence çok fazla yoktur.\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n 1-çalış
\r\n2-dua et
\r\n3-çabala\r\n \r\n
\r\n
\r\n2-dua et
\r\n3-çabala\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ben 9. sınıftayım çok da çalışkanım sınıf birincisiyim 1. dönem ortalamam 82.63 tü tabi takdir alamadığım için çok üzüldüm. birde bir anadolu lisesi öğrencisi olarak...
\r\nneyse benim matematik 66 idi fakat geometriden iki yazılıdan da 100 aldım. bu dönem de 95 aldım geometri hocam beni çok da sever.. matematiği düzeltmek lazım...\r\n \r\n
\r\n
\r\nneyse benim matematik 66 idi fakat geometriden iki yazılıdan da 100 aldım. bu dönem de 95 aldım geometri hocam beni çok da sever.. matematiği düzeltmek lazım...\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Disiplin her zaman insanı başarıya götürür.\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Arkadaslar bu sene liseye gidicem çok çalışmam gerekiyor tabi hepimizin çalısması lazım insallah hepimiz basarılı oluruz sbsye çok az zaman kaldı bakın bu yasamımızı çok etkileyecek çalışın tekrar yapın dersleri çok ii dinleyin bol bol test çözün hıı bide Allahımıza bolca dua edin tevekkülü elden kaçırmayın çünkü çalışmayıpta dua ederseniz olmaz benden bu kadar bide stres yapmayın zaten çalışan stres yapmaz \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n SÜperrrrrrrrrrrrr ya bu\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Ya bn 5. sınıfta tüm dreslerim çok iidi. hatta bis atasözleri ve deyimler yarışmasındaydık. o yüsden ders çalışamıyodum hatta öğretmenimiz branş deslerinde bisi alıodu kütüphanede çalışıoduk. evde ödev tekrarı bile yapmıodum ödevi hızlıca yalandan yapıodum snra atasözlerine yatana kadr çalışıodum ama hepte 100 alıodum 6. sınıfta öle bi sornum yoktu nie böle oldu 50 60 almaya başladım\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n Sınavlarda %100 oranında bir başarı nadir çıkar diye düşünüyorum\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n sınavlarda başarılı olabilmek için bence günlük tekrar ve alıştırma yapmak şart yoksa öbür türlü konular birikiyor ve hele son gün çalışıyorsanız çok panik ve telaşa kapılırsınız sınavda yeterli başrıyı gösteremezsinizz bn elimden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyorum inşllh bu sınavlardan yükseke notlar alırım Rabbim herkese zihnin açıklığı versin\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n gerçekten süper ama 100 değil 92 aldım\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n ya benim notlarım yazılılarda oldukça iyi ama sınava girince ...
\r\nhep bildigim sorular ama yanlışlarım çıkıyo dikktsizlikten çok üzülüyorum bu duruma sizce ne yapmalım?\r\n \r\n
\r\n
\r\nhep bildigim sorular ama yanlışlarım çıkıyo dikktsizlikten çok üzülüyorum bu duruma sizce ne yapmalım?\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n inanılmaz yollar hiç aklıma genmemişti harikasınız \r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n çoooooooooook saolun...
\r\nyardımcı oldunuz...
\r\nsizleri seviyorum.
\r\n\r\n \r\n
\r\n
\r\nyardımcı oldunuz...
\r\nsizleri seviyorum.
\r\n\r\n \r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n bence cok güzel bir yazı yazmışlar cok güzelll\r\n \r\n
\r\n
\r\n
\r\n \r\n\r\n\r\n\r\n \r\n \r\n söylemesi kolay tabi :,(\r\n \r\n
\r\n
\r\n
Hayatımız yoğun Sınav temposunda geçiyor, Sınavlarda %100 başarılı olmak için
Sınavlardan önce neler yapmalıyızki %100 başarı gelsin?
Hayatın ta kendisi bir sınavdır aslında. Hemde sınavların en büyüğü ve en zoru. Zira bu büyük sınav içersinde, başka başka sınavlarda yer almaktadır. Örneğin: Eğitim sınavları

1. ERTELEMEYİNİZ.
Ertelemek sıkışıklığa ve bu da zayıf ezberlemeye yol açar. Ezberiniz iyi değilse sınav stresi altında her şeyi unutacaksınız.
2. TEKRAR EDİNİZ.
Herhangi bir sınav materyalini en az 2 kere gözden geçirmelisiniz. (Önemli bir sınav için en az 3 kere) Tekrar etmek, belleği güçlendirir, yetersiz olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlar, materyalleri daha iyi anlamanızı sağlar. Tekrar, çalışmak için daha çok zaman ayırmanızı gerektirir. Sınavdan iyi sonuç alanlar, sadece parlak zekalarıyla bunu başaramazlar.
3. KENDİNİZİ ZAMANLAYIN.
Sınırlandırılmış bir zaman içinde performansınızın nasıl değiştiğine şaşıp kalacaksınız. Tüm deneme sınavlarını gerçek sınavlar gibi zamanlayın. Çalışma oturumları da zamanlandırılmalıdır. Bir konuyu çalışmak için 2 saatlik bir zaman ayırmalısınız. Sonra 10-15 dakika dinleniniz. Diğer bir konuyu da çalışmak için 2 saat ayırınız. Sabah saatleri genellikle ezber için mükemmeldir. Öğleden sonraları da problem çözmek için uygundur.
4. SINIFTA TUTTUĞUNUZ NOTLARA ÖNEM VERİNİZ.
Sınıfta ayrıntılı notlar alınız. Ders notlarınızın öz olmasına ve öğretmenin öğrettiği her şeyi kapsamasına önem veriniz. Sınıfta çözülen problemler tekrar gözden geçirilmelidir.
5. DERS MALZEMELERİNİZİ AMAÇLI KULLANINIZ.
Yetersiz olduğunuz alanları takviye etmek ve mevcut problemleri çözmek için kullanınız. Özetleri bir kereden fazla okuyunuz.
6. HABERLEŞİNİZ.
Sınıf arkadaşlarınız ve öğretmeninizle konuşunuz. Anlamadıklarınızı anında sorun, sonra kavramları takviye için yeterli zaman bırakın. Tek başınıza çalışınız. Grupla çalışma zaman israfı olduğu için sadece başınız dertteyse grupla çalışınız.
7. ERKEN BAŞLAYINIZ.
Sınava çalışmak için erken başlayınız. Peşin hükümlü olmayınız.
8.ÇALIŞMA MALZEMELERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİNİZ.
Birkaç kitap satın alınız. Diğerlerini kütüphaneden alınız.
9. KAVRAMLARI VE YABANCI KELİMELERİN ANLAMLARINI ÖĞRENİNİZ.
Yabancı dildeki kelimeleri ezberlemek için:
a)Yabancı dildeki yayınları okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlüğe bakınız.
b)Her gün zaman ayırarak bir haftada en az 20 kelime ezberleyiniz.
c)Ezberlediğiniz kelimeleri tekrarlayınız. Her hafta öğrendiğiniz yeni 20 kelimeyi ve eski 20 kelimeyi her hafta gözden geçiriniz.
d)Her haftasonu kelime alıştırmalarını yapınız.
e)Bu program hayati bir sınav için en az 6-8 ay sürmelidir.
Sıkı çalışma=Yüksek puan=İyi bir gelecek olduğunu unutmayınız.
f)Sınav günü dinlenmiş olarak sınava giriniz.
10. ÖZET:
Sınavda başarılı olmak için hazırlanmaya erken başlayın, tekrarlayın ve alıştırmalar yapın
Sınavlardan önce neler yapmalıyızki %100 başarı gelsin?
Hayatın ta kendisi bir sınavdır aslında. Hemde sınavların en büyüğü ve en zoru. Zira bu büyük sınav içersinde, başka başka sınavlarda yer almaktadır. Örneğin: Eğitim sınavları

1. ERTELEMEYİNİZ.
Ertelemek sıkışıklığa ve bu da zayıf ezberlemeye yol açar. Ezberiniz iyi değilse sınav stresi altında her şeyi unutacaksınız.
2. TEKRAR EDİNİZ.
Herhangi bir sınav materyalini en az 2 kere gözden geçirmelisiniz. (Önemli bir sınav için en az 3 kere) Tekrar etmek, belleği güçlendirir, yetersiz olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlar, materyalleri daha iyi anlamanızı sağlar. Tekrar, çalışmak için daha çok zaman ayırmanızı gerektirir. Sınavdan iyi sonuç alanlar, sadece parlak zekalarıyla bunu başaramazlar.
3. KENDİNİZİ ZAMANLAYIN.
Sınırlandırılmış bir zaman içinde performansınızın nasıl değiştiğine şaşıp kalacaksınız. Tüm deneme sınavlarını gerçek sınavlar gibi zamanlayın. Çalışma oturumları da zamanlandırılmalıdır. Bir konuyu çalışmak için 2 saatlik bir zaman ayırmalısınız. Sonra 10-15 dakika dinleniniz. Diğer bir konuyu da çalışmak için 2 saat ayırınız. Sabah saatleri genellikle ezber için mükemmeldir. Öğleden sonraları da problem çözmek için uygundur.
4. SINIFTA TUTTUĞUNUZ NOTLARA ÖNEM VERİNİZ.
Sınıfta ayrıntılı notlar alınız. Ders notlarınızın öz olmasına ve öğretmenin öğrettiği her şeyi kapsamasına önem veriniz. Sınıfta çözülen problemler tekrar gözden geçirilmelidir.
5. DERS MALZEMELERİNİZİ AMAÇLI KULLANINIZ.
Yetersiz olduğunuz alanları takviye etmek ve mevcut problemleri çözmek için kullanınız. Özetleri bir kereden fazla okuyunuz.
6. HABERLEŞİNİZ.
Sınıf arkadaşlarınız ve öğretmeninizle konuşunuz. Anlamadıklarınızı anında sorun, sonra kavramları takviye için yeterli zaman bırakın. Tek başınıza çalışınız. Grupla çalışma zaman israfı olduğu için sadece başınız dertteyse grupla çalışınız.
7. ERKEN BAŞLAYINIZ.
Sınava çalışmak için erken başlayınız. Peşin hükümlü olmayınız.
8.ÇALIŞMA MALZEMELERİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİNİZ.
Birkaç kitap satın alınız. Diğerlerini kütüphaneden alınız.
9. KAVRAMLARI VE YABANCI KELİMELERİN ANLAMLARINI ÖĞRENİNİZ.
Yabancı dildeki kelimeleri ezberlemek için:
a)Yabancı dildeki yayınları okuyunuz. Anlamını bilmediğiniz kelimeler için sözlüğe bakınız.
b)Her gün zaman ayırarak bir haftada en az 20 kelime ezberleyiniz.
c)Ezberlediğiniz kelimeleri tekrarlayınız. Her hafta öğrendiğiniz yeni 20 kelimeyi ve eski 20 kelimeyi her hafta gözden geçiriniz.
d)Her haftasonu kelime alıştırmalarını yapınız.
e)Bu program hayati bir sınav için en az 6-8 ay sürmelidir.
Sıkı çalışma=Yüksek puan=İyi bir gelecek olduğunu unutmayınız.
f)Sınav günü dinlenmiş olarak sınava giriniz.
10. ÖZET:
Sınavda başarılı olmak için hazırlanmaya erken başlayın, tekrarlayın ve alıştırmalar yapın