İçeriğe geç
Perşembe, 24 Eylül 2026 RSS akışı
Yaşam Bu

Mastürbasyon Yapmak Orucu Bozar mı?

Merhaba arkadaşlar bn 16 yasındayım ve orucluyken masturbasyon yaptım . kendime engel olamadım ve bu işi yaptıktan sonrada gusul abdesti aldım . ezana kadar hiçbişi yemedim ve oruclu durdum benım kaza orucumu tutmam gerekir yoksa kefaret mi
bnde dayanamayıp mastürbasyon yaptım . ve aktı . 1 günmü tutucam ? gusulumu aldm ama ve yemedim ezanı bkledim .
ben yaptım ama sonra bozuldu diye yedim ne olacak kefaretmi
dünyadan haberiniz yok bozulur orucu agzınla tutmayacaksın gozun kolun bacagın dusuncelerın herseyınle (aletınlede) oruc bozulur ama keffaetmı gune gun mu bılmıyorumm
masturbasyon cekmeyip zevk suyu aktiysa oruc bozulurmu
bi yerde okumuştum. 1. kez mastürbasyon yaparsan (aynı ramazan) tövbe eder ve kaza tutarsın ancak 1. den sonra nasılsa kaza gerekiyor kazasını tutarım diyerek yaparsan 61 tutarsın yazıyordu.

umarım böyle değildir. ben ergenim. doğal olarak evli değilim mastürbasyonu elimle yapmadım ve döl vücut dışına çıkmadı. orgazm oldum ama dışarı çıkmasına izin vermedim ve onu yapmak için elimle temas etmedim. 3 defa yapmak zorunda kaldım dayanamadım. 3 kaza tutucam keffaretsiz değil mi? lütfen yardım
yaz ayındayız herkes oruç değil dışarısı açık kadınlarla dolu makyajlı boyalı insan tahrik oluyor.eşide yoksa yada uzakta ise ozaman masturbasyon yapıyor havda sıcak olunca nefis kabarıyor tutamıyor insan kendini herkesin başına gelir gelmiştirde... saklam kgüzel tabii ama yok öyle diyenlerde bu duruma düştü düşecek..
Alıntıdr...
Sual:
Mastürbasyon orucu bozar mı, bozarsa kaza mı kefaret mi gerekir?
CEVAP
Orucu bozar, sadece kaza gerekir. Bir Ramazanda iki defa mastürbasyon yapana kefaret de gerekir. Çünkü Ramazanın bir gününde, kaza gereken bir şey yaparak orucunu bozan kimse, başka gününde de bu şeyi kasıtla yine yaparsa, kefaret de gerekir.

Cünüb Olarak Sabahlamak :

Fecir doğmadan önce herhangi bir sebeple cünüp olmak ve bu vaziyette sabahlamakta -oruçtan yana- bir sakınca yoktur. Ancak güneş doğmadan yıkanıp sabah namazına yetişmesi gerekir. Çünkü bir namaz vaktinden fazla cünüp durmak caiz değildir.
Gündüzleyin Uyurken İhtilâm Olmak :

Gündüzleyin uyurken ihtilâm olmak oruca zarar vermez. Çünkü bu elde olmayarak ortaya çıkan bir durumdur. Namaz vaktini geçirneden yıkanmak gerekir. (El-Muhit - Bahrirâik - îbn Nüceym - İbn Âbidin.)
(bk. Celal Yıldırım, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Uysal Kitabevi: 2/214-215)