Küfür Ve Kötü Söz Orucu Bozar Mı?
Biri hakkında kötü konuşmak orucu bozarmı?
Gıybet etmek orucu bozar mı?
Küfür ve kötü söz orucu bozar mı?
Gıybet, küfür ve kötü sözkötü ahlakın çeşitleridir. Oruçlu olana veya olmayana haram kılınmıştır. Peygamberimiz, "Gıybeti ve yalanı bırakmayan kişinin orucuna Allah'ın ihtiyacı yoktur" buyurur. Bütün bunlarla beraber saydıklarınızın hiçbiri orucu bozmaz. Belki manevi faydasını engeller.
Gıybet etmek orucu bozar mı?
Küfür ve kötü söz orucu bozar mı?
Gıybet, küfür ve kötü sözkötü ahlakın çeşitleridir. Oruçlu olana veya olmayana haram kılınmıştır. Peygamberimiz, "Gıybeti ve yalanı bırakmayan kişinin orucuna Allah'ın ihtiyacı yoktur" buyurur. Bütün bunlarla beraber saydıklarınızın hiçbiri orucu bozmaz. Belki manevi faydasını engeller.
Elimizden geldiği kadarıyla Orucun hakkını vermemiz gerekiyor, kötü söz söylemek zaten Oruçlu kişiye yakışmaz.
kötü söz söylemek oruçlu kişiye yakışmaz. çok haklısınız.
ama canım acıdı için oruclu halimle syledm yoksa bn kufuru sevmem kardesim beni ısırdı için demek zorunda kaldm
benide bugün şaka yollu sdasdkızdırdılar ama çok ileriye gittiler.Sabrım taştı o.çocuğu dedim.Bu bende sadece ramazafaan ayında asdasf.diasdsafğer 11 ayda agızmdan küfrü bırakın en ufak incitme harekaeti bile çıkmazasd.En ufak bir eleştiride bile Ne varsa ramazanda cinnet geçirmiş gibi oluyorum.Orucun asdasdbozuldu boşa tutma dedidsadler son 2 saat kala oldu bu olay.Bozulduysa bile vaktini beklicem deasdim ve bekledim.Tövbede ettimdasf ama tövbede etsen oruç o ahagasfasdfasfasfruçlukdasftan çıkmış gbi geliyor.Güya namazlı abdestliyim ama bu ramazan nasıl bir aydırki insanı bu hale sokuyoraskefareti gerektiriyormu?saf
Küfür hayatımda en çok nefret ettiğim birşeydir dininde namazında niyazında insanlar bile küfrediyor bilmiyorlarmıki bunun haram kılındığını
Bozmaz ama sevaplarını giderir. Aç kaldığınla kalırsın