1. #1

    Yazar : BELGİN çevrimdışı

    Sponsorlu Bağlantılar

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik)nasıl pişirilir ?
    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 tavuk budu
    4 yemek kaşığı ketçap
    2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
    1/2 küçük soğan, iyice doğranmış
    25 gr şeker
    1 yemek kaşığı limon suyu
    Tuz
    Tatlı kırmızı biber


    Yemeğin Tarifi
    Marinatı hazırlamak için ketçap, Worcestershire sos, soğan, şeker ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırın. Karışımı butların üstüne fırçayla sürün. Butları marinatm içinde buzdolabında 8 saat dinlendirin. (Aşçının önerisine bakın)

    Mangalı ısıtın. Butları marinattan alıp 15-20 dakika pişirin. Pişme sırasında üstlerine fırçayla marinattan sürün.

    Butları sıcak bir servis tabağına aktarıp üstlerine kalan marinatı döküp, servis yapın.

    SERVİS ÖNERiLERi: Izgara tavuk butunu sote edilmiş patlıcan, biber ve domatesle sunabilirsiniz. Yanında ayrıca cacık servis yapılabilir.

    ALTERNATİF: Başka etleri de bu şekilde yapabilirsiniz.

    AŞÇININ ÖNERİSİ: Butları marinatta ne kadar dinlendirirseniz yemeğin lezzeti o kadar artacaktır. Butların derisini isterseniz yüzebilirsiniz ama derisi eti nemli tutar ve çıtır çıtır kızarınca güzel olur.





    PAYLAŞ

  2. #2

    Yazar : hicran çevrimdışı

    Izgara tavuk çok leziz oluyorrr


  3. #3

    Yazar : köpük çevrimdışı

    arkadaşlar en güzel tavuk tupperware ultraplus da oluyor su yok yağ bir kaşık ve mükemmel bir lezzet çok sağlıklı denemenizi ısrarla tavsiye ederim uygun fiyata veririm tupperware ürünleriyle tanışmalısınız sağlıklı günler


  4. #4

    Yazar : Nursena çevrimdışı

    Malzemeler :

    • 5 adet tavuk budu
    • 1 kg patates
    • 1 su bardağı konserve bezelye
    • 4-5 adet sivri biber
    • 1 adet domates
    • 1 çorba kaşığı salça
    • Yarım su bardağı sıvıyağ
    • 4-5 diş sarımsak
    • Yeterince su
    • Alüminyum folyo
    • Tuz, karabiber

    Tarif :

    • Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesiniz.
    • Patates dilimlerini bir kaba alıp, üzerlerine tuz serpiniz.
    • Yağın yarısından fazlasını patateslerin üzerine döküp, patates dilimlerinin yağlanmasını sağlayınız.
    • Butların iyi pişmesi için bir yüzlerine bıçakla birkaç yerinden çizikler atınız.
    • Butlara tuz serpiştiriniz.
    • Kalan yağı butların üzerine dökerek, her tarafına yağın bulaşmasını sağlayınız.
    • Butların deliklerine sarmısak parçalarını sıkıştırınız.
    • Butları fırın tepsisine diziniz.
    • Kenarlarındaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştiriniz.
    • Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişiriniz.
    • Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayınız.
    • Butların ve patateslerin üzeri hafifçe pembeleştiğinde tepsiyi fırından alarak, üzerine salçalı sosu gezdiriniz.
    • Domatesi bütün olarak butların ortasına yerleştiriniz.
    • Sivri biberleri butların arasına koyunuz.
    • Konserve bezelyelerini patateslerin üzerine dökünüz.
    • Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tepsiyi tekrar fırına sürünüz.
    • Butlar ve patatesler yumuşayana kadar orta ısılı fırında pişiriniz.
    • Sosu ile birlikte servis yapabilirsiniz.


  5. #5

    Yazar : Mina çevrimdışı

    İşte benim favorim ızgarada tavuk budu inanılmaz lezzetli oluyor.


  6. #6

    Yazar : irem çevrimdışı

    Izgarada ne olursa olsun cok seviyorum hem daha sağlıklı hemde lezzetli


  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

Hızlı Cevap Hızlı Cevap

Türkiyenin Başkenti Neresidir ?

Resim Yükle

 Izgara Tavuk Budu (4 Kişilik) nasıl pişirilir ?

izgarada tavuk budu tavuk budu marinesi tavuk budu nasıl kızartılır mangalda tavuk nasıl avcarlanır tavuk budu ızgara tavuk budu ızgara için nasıl avcarlanır tavukbudu izgara nasil yapilir tavuk budu fırında ızgara nasıl yapılır en güzel tavuk ızgara tarifleri tavuk budu nasil daha lezzetli piser tavuk budu ızgara nasil yapilir izgara tavuk budu tarifleri tavuk bütü nasıl güzel bir şekilde pişirir tavuk budu pişirilirken nasıl olmalı tavuk budu ızgara nasıl pişirilir

Gizlilik Bildirimi © 2013 yasambu.com All rights reserved.

Bu sitede yer alan yazıların tümü, bilgi edinmek isteyen ziyaretçiler için hazırlanmıştır. Bu bilgiler, hiç bir zaman hastalık ve diğer sorunlara yönelik teşhis ve tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır. Yazılar, sadece yazarların bilgilerini, deneyimlerini ve fikirlerini aktarmaktadır. İçeriği başkaları tarafından doğru ve geçerli bulunmayabilir. Sitede yer alan yazı ve resimlerin kopyalanması, her türlü kullanımı ve bilgilerin uygulanması sonucu doğan hukuki, ahlaki, mesleki, sağlık ve yaşamsal sorunlar sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır. Bunlardan dolayı ortaya çıkabilecek hiç bir sorundan site ve yazarları sorumlu kılınamaz