Zeytinyağlıları Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Zeytinyağlı yemek yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktayı bu yazımda sizlerle paylaşarak sizlere faydalı olmaya çalışacağım. Bu yöntemleri aklınızın bir köşesine yazarak mutfakta sık sık kullanmanızı öneririm.

    Dolmalarınızın pişerken dağılmaması için
    Dolmalarınızı pişirirken üzerine porselen bir tabak kapatmanız, dolmalarınızın dağılmasını engellemektedir. Hatta bazı bölgelerde yaprak sarmaları dağılmaması için onarlı gruplar halinde bağlanarak pişirilmektedir.

    Zeytinyağlıları fırında da pişirilebilir
    Zeytinyağlı yemek genelde tavada sebzeler kızartılarak yapılır (patlıcan, biber ve kabak gibi). Zeytinyağlıları kızartarak değil de fırında da yapabilirsiniz. Böylelikle daha sağlıklı, hafif ve lezzetli yemekler yapmış olursunuz.

    Kabak yemeklerini dereotu ile deneyin
    Eğer kabak yemeklerinde dereotu kullanmıyorsanız denemenizi öneriyorum. Bilindiği üzere C ve E vitaminlerini barındıran dereotunu her türlü kabak yemeğinde ve kabak dolmasında mutlaka denemelisiniz. Bunun haricinde kalsiyum deposu olarak da bilinen dereotu kabak yemeklerinize ve salatalarınıza hoş bir koku ve tat vermektedir.

    Zeytinyağını yakmayın
    Sıvı yağa daha çabuk yanan zeytinyağını daha az süre kızdırmalı ve zeytinyağlı yemekler yaparken soğanları yakmamaya özen göstermelisiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş