Zeytinyağlı Yer Elması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ahuu tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ahuu Yeni Üye

    Zeytinyağlı Yer Elması tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 kg yer elması
    2 adet havuç
    2 adet patates
    Yarım demet pazı
    1 yemek kaşığı un
    Yarım adet limon
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın. Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin. Havucu halka halka doğrayın. Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz. Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın. Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun. Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın. Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
     
  2. c

    ceydan devran Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. m

    musimo Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  4. p

    pamukşeker Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  5. özlemim

    özlemim Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş