Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?

Konu, 'Zeytinyağlılar' kısmında Kelebek tarafından paylaşıldı.

  1. Kelebek

    Kelebek Yeni Üye

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır?
    Resimli Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı

    Sofralarımızda olmazsa olmazlardan olan Yaprak sarmasının en mükemmel şekilde masamıza sunmak için tarife göz atınız.
    [​IMG]
    Malzemeler:

    500 gr salamura asma yaprağı
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı sıcak su
    yarım limon suyunu


    İç harcı için:

    4- adet kuru soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    2 su bardağı kırık pirinç
    1 yemek kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tarçın
    2 adet kesme şeker
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 su bardağı kıyılmış maydanoz
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım su bardağı sıcak su

    Yapılışı:

    1- Zeytinyağını tencereye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı biraz tuz ile 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine çam fıstığını ilave ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
    2- Pirinçleri 1-2 su yıkayıp süzün ve pembeleşen soğanların üzerine ilave edin ve 1 dakika kadar kavurun.
    3- Kavurduğunuz pirinçlerin üzerine iç harcı için gerekli tüm malzemeyi koyarak iyice karıştırın. Yarım su bardağı kaynamış suyu ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin ve demlemeye bırakın.
    4- Pirinçler soğurken yaprakları yıkayın. 5 dakika sıcak su da beklettikten sonra 2-3 su yıkayın.
    5- Yaprakların büyüklüğüne göre hazırladığınız iç harçtan koyarak sarın. Dolmayı pişireceğiniz tencerenin dibini yırtık ya da küçük asma yapraklarıyla kaplayın. Boşluk kalmayacak şekilde dolmayı dizin.
    6- Sardığınız dolmaların üzerine porselen bir tabak kapatın. Sıcak su, zeytinyağı ve tuzu tencereye ilave ettikten sonra kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
     
  2. M

    Mina Yeni Üye

    Zeytinyağlı yaprak sarmasını nenem çok güzel yapar ve güveçte pişirir muhteşem lezzetli olur.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Zeytinyağlısı zaten lezzetli olur, ancak sarma nasıl yapılır anlatmakla olmaz bizzat emek vereceksiniz, bir kaç kez dibini tutacak, Anaların dizlerinin dibinde öğretilir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş