1. Bu sitede çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanmamızı kabul etmiş oluyorsunuz. Daha detaylı bilgi.

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    [FONT=verdana,geneva]
    [FONT=verdana,geneva]
    Malzemeler,

    Yarım kilo taze fasulye
    1 tane soğan
    4 adet orta boy domates
    Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
    1 bardak su
    Tuz

    Hazırlanışı,

    1. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
    2. [FONT=verdana,geneva]Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
    3. [FONT=verdana,geneva]Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
    4. [FONT=verdana,geneva]Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    5. [FONT=verdana,geneva]Zeytinyağını tencereye dökün.
    6. [FONT=verdana,geneva]Tuzunu ekleyin.
    7. [FONT=verdana,geneva]Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
    8. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
    9. [FONT=verdana,geneva]Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    10. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.
    [FONT=verdana,geneva]
    Notlar,

    Fasulyenin türüne göre 1-2 saat sürebiliyor pişmesi.
     
  2. FATMA AYNUR

    FATMA AYNUR Yeni Üye

    Bak işde bu güzel:)
    buna sesim çıkıyormu:)))))))))))
    eline saglık:)))))))))))))))))
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Afiyet olsun canım :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş