Zeytinyağlı Taze Fasulye

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    [FONT=verdana,geneva]
    [FONT=verdana,geneva]
    Malzemeler,

    Yarım kilo taze fasulye
    1 tane soğan
    4 adet orta boy domates
    Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
    1 bardak su
    Tuz

    Hazırlanışı,

    1. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
    2. [FONT=verdana,geneva]Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
    3. [FONT=verdana,geneva]Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
    4. [FONT=verdana,geneva]Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    5. [FONT=verdana,geneva]Zeytinyağını tencereye dökün.
    6. [FONT=verdana,geneva]Tuzunu ekleyin.
    7. [FONT=verdana,geneva]Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
    8. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
    9. [FONT=verdana,geneva]Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
    10. [FONT=verdana,geneva]Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.
    [FONT=verdana,geneva]
    Notlar,

    Fasulyenin türüne göre 1-2 saat sürebiliyor pişmesi.
     
  2. FATMA AYNUR

    FATMA AYNUR Yeni Üye

    Bak işde bu güzel:)
    buna sesim çıkıyormu:)))))))))))
    eline saglık:)))))))))))))))))
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Afiyet olsun canım :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş