zeytinyağlı taze barbunya yapılışı vede resımli tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında maykoss66 tarafından paylaşıldı.

  1. m

    maykoss66 Yeni Üye

    Zeytinyaglı barbunya resımlerle anlatımı
    Barbunya nasıl pişirilir resımli tarifi
    Zeytinyaglı barbunya tarıfı resımlerle anlatımı

    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]



    Malzemeler
    1 kilo taze barbunya
    2 orta boy havuç
    1 büyük boy patates
    1 büyük boy soğan
    5 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı salça
    Zeytinyağı
    Tuz
    Şeker
    Maydanoz
    [​IMG]
    Yapılışı
    Soğanı ve sarımsağı soyup doğradıktan sonra zeytinyağında biraz kavuruyoruz.Salçayı da ilave ediyoruz.Üzerine ayıklanmış yıkanmış barbunyayı,küp küp doğranmış havuç ve patatesi de ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Tuz ve şekerini de atıp bir miktar su ilave ediyoruz.Ocakta pişmeye bırakıyoruz.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerini maydonozla süslüyoruz.Afiyet olsun...

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. r

    rodali Yeni Üye

    "barbunya dünyanın en güzel balığıdır; fakat mevsiminde olmazsa, hatta ada açıklarında, yahut boğaz'ın aşağı ağzında tutulmazsa değişir. çanakkale'den ötede barbunya balığı hiçbir tasnife sığmayan bir deniz hayvanıdır."
     
  3. R

    Ruhsar Yeni Üye

    Zeytinyağlı barbunyaya bayılırım ve kışın sıklıkla yaparım ailecek severek tüketiriz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş