Zeytinyağlı Patlıcan Dolması nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Zeytinyağlı Patlıcan Dolması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    30 adet Adana patlıcanı
    10 adet kuru soğan
    2 bardak pirinç
    1 bardak zeytinyağı
    4 adet kesme şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    1 demet dereotu
    1 adet limonun suyu
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    4 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz


    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanların içini oyup tuzlu suda bekletin. Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. Üzümleri ve pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Fıstıkları sıvıyağda, soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanlarla karıştırarak 10 dakika kavurun. Pirinçlerin üzerine tuz, şeker, tarçın, yenibahar ve karabiber ekleyin. Üzerine 2 bardak su ve dereotu ilave edip, kısık ateşte pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra limon suyunu ilave edin.

    Oyulmuş patlıcanların içini doldurun. Üzerine 2 bardak su ilave edin. Patlıcanların üzerini bir tabakla bastırın. Tencerenin kapağını kapattıktan sonra 30 dakika pişirin.
     
  2. a

    alerjik Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  3. r

    rizgar Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu yemek Adananıların çok sevdiği yemeklerinden birisi....
     
  5. Murat

    Murat Yönetici

    Adana'da ve Antep de yedim süperdi. İçini hazırlamak önem arz eder.
     
  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Okunusundan sonra bile insanin cani cekiyor. Birgun yemek gerek.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş