Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    50 tane ıhlamur yaprağı
    1 bardak pirinç
    6 adet kuru soğan
    1 bardak kuş üzümü
    4 tatlı kaşığı toz şeker
    1 bardak zeytinyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Ihlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın. Süzülmesi için bekletin. Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletin. Tavla zarı formunda doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp, ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp, karıştırın. Ihlamur yapraklarını, parlak kısımları tezgahın üstüne gelecek şekilde tezgaha serin. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup, iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Patlıcan dolmalarının üstüne bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.
     
  2. e

    eminem Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. n

    nur27 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. özlemdemirkan

    özlemdemirkan Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş