Zeytinyağlı Enginar Dolması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    8 adet enginar
    1 su bardağı pirinç
    3 adet kuru soğan
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    Yarım demet dereotu
    3 adet kesme şeker
    2 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    2 çay kaşığı yenibahar
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Pirinci ılık suda bekletin.

    Kuş üzümünü ılık suda bekletin.

    Enginarı limonlu suda 10 dakika haşlayıp, suyun içinde bekletin.

    Tavla zarı formunda doğranmış soğanı 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleştirin. Pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Kuş üzümü, tuz, şeker, karabiber, yenibahar, limon suyu, kıyılmış dereotu ve 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte dolma içini pişirin.

    Enginarın çanak kısmına dolma içinden koyup, ikinci enginarı üstüne kapatın. Fırın tepsisine sıralayıp, 1 bardak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı koyun. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra biberiyeyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
     
  2. m

    muko Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. A

    Antoiosi Misafir

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. h

    hayalim09 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  5. s

    semanta Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş