Zeytin Ezmeli Açma Nasıl Yapılır?

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Açma çok sevilen poğaça türleri arasında yer almaktadır.

    Zeytin ezmeli açma için gerekli malzemeler:

    5 su bardağı un
    1 su bardağı ılık su
    2 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı tereyağ
    1 su bardağı sıvı yağamur olana kadar yoğurulur.
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    1 yumurta
    2 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
    2 tatlı kaşığı toz maya

    Öncelikle süt ılık ve sıcak arasında ısıtılır. Maya ve toz şeker ilave edilerek karıştırılır. Üzeri örtülerek 10 ya da 15 dakika kadar mayalanan süt hazırda bekletilir. Ardından yoğurma kabına 5 su bardağı un elenir. Ortası açılan unun içine sıvı yağ, yumurta akı, tuz, mayalanan süt ve ılık su ilave edilerek hamur yapılmaya çalışılır. Yavaş yavaş yoğurulan hamur elinize yapışmayacak şekilde hamur olana kadar yoğurulur. Hazırlanan hamurun üstüne bir bez kapatılarak sıcak ortamda hamurun mayalanması beklenir.
    [​IMG]
    Hamur daha sonra iki katı olana kadar kabarınca tekrar ele yapışmayacak şekilde yoğurulur. Parça parça kopardığınız hamuru açın ve içine eritilmiş tereyağı ve zeytin ezmesinden ilave edin. Simit gibi büküp tepsiye dizin. Yumurta sarısını simitlerin üzerine sürüp susam ve çörekotu ile süsleyin. Sonra bu simitleri 1 saat fırında bekletin. 175 derece fırında 20- 25 dakika kadar pişirdiğiniz açmalarınızı fırından çıkardıktan sonra üstüne gazete kağıd serin ve elinizle açmalara su serpin. Soğuduktan sonra açmalarınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş