Zeti / Samsun

Konu, 'Yemekler' kısmında aleyna tarafından paylaşıldı.

  1. a

    aleyna Yeni Üye

    [​IMG]
    Zeti / Samsun nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    4 adet tavuk butu
    2 su bardağı ceviz içi
    4 diş sarmısak
    5 dilim bayat ekmek içi
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 adet limonun suyu
    2 su bardağı tavuk suyu
    2 yemek kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk butlarını tencereye koyun. Su ilave edip tuz atın. Butlar dağılmadan haşlayın. Ceviz içi, sarmısak ve pulbiberi robottan geçirin. Salçayı ilave edip, kısık ateşte cevizin yağını vermesi için biraz ısıtın. Ateşten alıp elinizle yoğurarak cevizin yağını iyice vermesini sağlayın. Çıkan yağı bir kaba aktarın. Yağa bayat ekmek içini ufalayın. Üzerine tavuk suyunu, limon suyunu ve ceviz içini ekleyin. Karışım, bulamaç haline gelecek. Tavuğu parçalara ayırıp, bu bulamaca batırın. Üstünü kızdırılmış pulbiberli yağ ile süsleyebilirsiniz.
     
  2. h

    hulya71 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. d

    dilara_666 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. k

    kadriyem Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. R

    Rüya Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. g

    güler Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. h

    hertelden Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  8. o

    omar3344 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş