Zencefilli Limonata

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Zencefilli Limonata hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    3 adet doğal zencefil (3-4 cm boylarındaki parçalardan kullanacağız)
    6 adet limon veya yeşil limon da olabilir
    2 su bardağı toz şeker
    10 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Ben de zencefili geç keşfedenlerdenim. Hani aroması değişiktir ya, biz de pek alışkın değilizdir. Ama mesela, zencefilli keki, zencefilli kurabiyeyi de çok severim. Ancak uzak doğunun et yemeklerinde çok kullanıldığını bildiğim halde henüz evimde hiç kullanmadım. Fakat zencefilin hazmettirici, sakinleştirici özelliğine biliyorum. Şimdi vereceğim reçetenin dışında yine tariflerim olacak.



    Bir tencereye şeker ve suyu koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtalım. Içine zencefilleri de atıp, kaynamaya bırakalım. Zencefilli şurup kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakalım.

    Bu arada iyice yıkadığımız limonları ufak parçalara bölüp, bir mutfak robotu veya blenderda iyice püre oluncaya kadar çekelim. Sonra bir tülbentle veya sıkı örgülü bir tel süzgeçten geçirip, suyunu soğuyan zencefilli şerbetle karıştıralım. Şimdi tadına bakın, istediğiniz oranda su ekleyebilirsiniz.
     
  2. s

    susan Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. M

    Mc_MiRaGe Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. a

    asdfg Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. p

    pesimist love Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş