Zencefilli Elma Pastası

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    HAMUR İÇİN:

    10 Kahve Fincanı Un

    40 gr Yaş Maya

    2 Çay Bardağı Süt

    1/2 Su Bardağı Tozşeker

    1 Yumurta

    1/2 Kutu Süt Kreması (Hazır ürün küçük kutu)

    IÇ MALZEME

    750 gr Ekşi Elma

    2 Çorba Kaşığı Limon Suyu

    1/2 Su Bardağı Hindistancevizi

    2 Kahve Fincanı Kıyılmış Şamfıstığı

    40 gr Zencefil

    AYRICA

    Bir Miktar Un

    Kabı Yağlamak İçin Yağ

    50 gr Şeftali Jölesi

    Pudraşekeri





    HAZIRLANIŞI

    Unu bir kaseye alıp ortasını çukurlaştırın. Mayayı ufalayıp yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı şekerle çukura koyun kalan hamur malzemelerini de ilave edip yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.

    Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Zencefili bir bardak suyla kaynatıp suyunu saklayın. Sonra küçük küpler halinde doğrayın. Elmaları soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Kararmaması için üzerine hemen limon suyu gezdirin. Bir kasede rendelenmiş elmaları hindistancevizi ve kıyılmış fındıkla karıştırın. Zencefilin içinde piştiği sudan 2 çorba kaşığı kadar alıp zencefille birlikte elmalı karışıma ilave edin.

    Hamuru bir kez daha yoğurup unlanmış düz bir zeminde yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine iç malzemeyi yayın ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın. Ruloyu 10 dilim çıkacak şekilde kesin. Kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Ruloları kesim yerleri üste gelecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

    Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp flrından çıkan pastanın üzerine sürün. Soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın. Servis yapmadan önce üzerine pudraşekeri serpin. Zencefil bulmakta zorlanabilirsiniz. Bu durumda dilerseniz zencefil yerine toz tarçın veya çubuk tarçın da kullanabilirsiniz.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Tarçınlısı Daha LezzeTLi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş