zargana nasıl pişirilir

Konu, 'Soralım Öğrenelim' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Misafir

    zargana nasıl pişirilir?
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Belone Belone Hornhecht Orphie 60 - 70 cm. bazen de 1 m. uzunluğa varan Zargana ortalama 18 yıl yaşar. Hamsi Çaça Çamuka ve Kıraça gibi küçük balıklarla beslenir. Ilıman denizlerimizin yerli balıklarındandır. Kılıç balığı başlıca düşmanıdır. Yapısıyla gayet çevik ve süratli bir balıktır. Kendini korumak için su yüzeyine sıçrayarak da yüzebilir. Genelde Lüfer avında yem olarak kullanılır. Eti yönünden değerlidir. İlkbahardan sonbahara kadar üreme sürecinde 30.000 - 50.000 yumurta verir.

    Pişirme Biçimleri
    Tava buğulama pilaki

    Lezzet Dönemleri
    Aralık - Şubat
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Balıkları temizleyip, başlarını atınız. (Bir sahan yemeğe 5 - 6 balık yeterlidir). Her birini 3 parçaya ayırınız. Biraz tereyağı ile tencereye koyunuz. Üstüne birkaç soğan çentiniz. Tuz, biber ekiniz. Bir bardak et ya da balık suyu koyup kuvvetli ateşe sürünüz. Birkaç taşım kaynadıktan sonra orta ateşe alınız, kalan suyun yağını alarak balıklarla başka bir tencereye koyup sıcak tutunuz. Kalan malzemeyi süzgeçten geçirerek bir miktar Ak Meyane karıştırarak bir salça yapınız. Sonra 2-3 yumurta sarısı yedirerek inceltip süzgeçten geçirerek, sıcak olarak saklayınız. Yemek zamanı balıkları tabağa alınız, isterseniz yanına tava edilmiş ekmekle mantar koyunuz. Salçayı üzerine dökünüz.
     

Sayfayı Paylaş

Misafirler bu sayfaya şu kelimeleri arayarak geldiler:

  1. zargana nasil pisirilir