Zargana Balığı

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]
    Farklı lezzetler arayanlar için sıradışı tarifler

    Akdeniz sebzeleri ile (2 kişilik)

    Malzemeler:

    2 adet zargana balığı

    Yarım limon suyu

    1 demet deniz börülcesi

    Renkli biberler (yarım sarı, yarım kırmızı biber)

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı kıyılmış soğan

    1 diş kıyılmış sarımsak

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı: Balık temizlenir. Kemiği çıkartılır fakat kafası ve kuyruğu bırakılır. Tuz, biber ve limon suyu ile marine edilir. Rulo yapılır. 80 derece buharda, 10 dakika pişirilir. Deniz börülcesi kaynar su içinde haşlanır ve kabuğunun soyulması için buzlu su içine alınır. Soğan, sarımsak ve ince doğranmış renkli biberler zeytinyağında sotelenir ve temizlenmiş deniz börülcesi ilave edilir, daha sonra tuz ve biber eklenir. Tabağa deniz börülcesi konur ve üzerine buharda pişirilen zargana balığı yerleştirilir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Zargana balıgını pek bilen yok süper leziz bir yaoıya sahip teşekkürler.
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Zargana balığının sadece adını duydum tatmadım
     
  4. A

    Abdullah Yeni Üye

    Zargana balığını hiç tatmadım adını duydum...
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş