Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır? Yumurtalı Ekmek Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Konu, 'Yemekler' kısmında dilayim tarafından paylaşıldı.

  1. dilayim

    dilayim Bölüm Yöneticisi

    Hem doyuruculuğu hem de ara öğünlerin en güzel lezzetleri arasında yer alan yumurtalı ekmek bayat ekmekleri değerlendirmenin en kolay yolu olarak bilinmektedir.

    İki kişilik yumurtalı ekmek için gerekli malzemeler şu şekildedir:

    *4 yumurta

    *6 dilim beyaz ekmek

    *Bir fiske tuz

    *2 -3 yemek kaşığı süt

    *1 bardak sıvıyağ

    Hazırlanışı:

    Yumurtaların dışı yıkanıp bir kap içerisine yumurtalar kırılır. Süt ve tuz ilavesinden sonra bir güzel çırpılır. Sıvıyağ kızartma tenceresine alınıp kızdırılır. Ekmeklerin her iki tarafı yumurtalı karışıma bulanır. Her iki tarafta pembeleşene kadar kızartılır. Dilerseniz beyaz peynir ile servis yapabilirsiniz.

    Yumurtalı ekmek yapmanın püf noktaları:

    *Ekmekler kalın halinde dilimlenmelidir ki ekmeklerin dağılma işleminin önüne geçmiş olursunuz.

    *Ekmeklerin her iki tarafınında yumurtalı karışıma bulanmasına özen göstermelisiniz.

    *Kızartma yağının iyice kızmış olmasına özen gösterin. Ayrıca tavaya koyacağınız yağ bir parmağı geçmeyecek kadar olmalıdır.

    *Yumurtalı ekmek çabuk kızardığı için pembeleşme işleminin hemen ardından ekmekleri çevirmeyi ihmal etmemelisiniz.

    *Taze ekmek kullanmak yerine 1 gün beklemiş beyaz ekmek kullanmayı tercih etmelisiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş