Yumurta Sarısı ve Faydaları

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında elnur tarafından paylaşıldı.

  1. elnur

    elnur Yeni Üye

    Yumurta sarısı birçok kişi tarafından akına göre daha çok sevilir. İster tavada yapın isterseniz haşlayın sarısı beyazına oranla daha iştahla yenmektedir. Bana sorarsanız kesinlikle sarısı derim. Bazen hala çocuk gibi sarısını yerim beyaz eşime kalır:) Yumurtanın sarısında vücudumuz için gerekli olan 4 gr protein bulunmaktadır. Yumurta akında ise bunun dörtte biri kadar protein bulunmaktadır. Ama yumurta akı potasyum bakımından zengindir. Yumurta akı ile beyazında eşit oranda yer alan vitamin niasin vitaminidir.

    yumurtanın-faydaları-e1352508870670.jpg

    Yumurta kabuğunda bulunan yoğun kalsiyum kemiklerimiz için çok faydalıdır. Bu nedenle bu kabuklar rondodan geçirilerek tuz, çorba ya da yemek içlerine karıştırılıp tüketilebilir.
     
  2. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Bende az pişmişini severim bir sorun yaşamadım lezzet açısından.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş