Yufkalı Sac Kebabı Nasıl Yapılır

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında kiraz tarafından paylaşıldı.

  1. k

    kiraz Yeni Üye

    Yufkalı Sac Kebabının Yapılışı
    Yufkalı Sac Kebabı Yapımı
    Yufkalı Sac Kebabı Tarifi Resimli

    Yufkalı Sac Kebabı Nasıl Yapılır

    Malzemeler:
    1 kg kuşbaşı et 1/2 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı soğuk su 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı kekik 2 çorba kaşığı tereyağı 3 tane domates 3 tanee soğan 5 tane sivribiber 1/2 kg un [​IMG]

    Yapılışı: Sac tavada et ve yağı ardından soğanları ekleyerek iyice pişirelim. Biberleride ekleyerek bir kaç kez karıştırıp domatesleri ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Sıcak suyu, baharatları ve dereotunu ekleyerek kaynamaya alalım. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirelim. Un, su ve tuzu güzelce karıştırarak çırpalım ardından bir saat kadar dinlendirelim. Sacı tereyağı ile yağladıktan sonra, bir kepçe bulamaçtan saca döküp tavayı sallayalım bulamacı iyice yayalım, altını ve üstünü iyice pişirip servis tabağına alalım. Yufkaların arasına sac kebabı koyarak servise hazır.

    Afiyet olsun...
     
  2. a

    aysima Yeni Üye

    Kebap denince akan sular durur öğle saati de yaklaştı çok acıktığımı hissetmeye başladım
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş