Yoğurtlu Pastigan Aşı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    Yoğurtlu Pastigan Aşı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    1 su bardağı yeşil mercimek
    1 çay bardağı pilavlık bulgur
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım demet dereotu
    2 diş sarmısak
    Tuz



    Yemeğin Tarifi
    Mercimeği bol suda haşlayın, yumuşamaya başlayınca bulguru ekleyip, tuzu koyun. Mercimek ve bulgur pişince soğumaya bırakın. Çorba yenileceği zaman derin bir tasın içinde yoğurt ve dövülmüş sarmısağı, ılık çorbanın içine karıştırarak ekleyin. Yoğurdun boza kıvamına gelmesi için gerekirse yoğurdun içine su da ekleyin.

    Çorbanın üzerine çok ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servise sunun.
     
  2. s

    semiha Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. s

    sukeyna Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. r

    reyhan Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. h

    halhal Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  6. s

    sule Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  8. s

    semra Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş