Yoğurt Tatlısı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Yoğurt Tatlısı kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    2 paket meyve şekerli bisküvi
    1 yemek kaşığı diyet margarin (oda sıcaklığında erimiş)
    1 çay kaşığı tarçın
    2 bardak diyet yoğurt
    1 bardak diyet süt
    2 yemek kaşığı renksiz jöle

    Yemeğin Tarifi
    Bisküvileri yağ ile iyice karıştırın. Tarçını ekleyin. Yağ az gelirse, su ilave edin. Bisküvileri hamur haline getirin. Kenarı yüksek bir kaba, kenarlarını yükselterek yayın. Buzdolabında bekleterek, donmasını sağlayın.

    Tel süzgeçle yoğurdun suyunu süzün.

    Süt ile jöleyi eritin. Suyu süzülmüş yoğurdun içine atıp, karıştırın.

    Hazırladığınız karışımı bisküvilerin üzerine dökün. En az 2 saat dolapta beklettikten sonra servis yapın.
     
  2. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. l

    lara Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. g

    grafikkp Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. Ottoman

    Ottoman Bölüm Yöneticisi

    Daha önce denememiştim ancak en kısa zamanda letafet hanım yaparsa tadına bakacağım :)
     
  6. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Valla tarifi okuyunca canim cekti agzim sulandi :) Denemem lazim bu tarifi bi ara. Deneyenler varmi acaba fikirleriniz nelerdir?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş