Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik)

Konu, 'Yumurta Pişirimleri' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Yoğurt Soslu Ispanaklı Çılbır (5 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    750 gr ıspanak (ayıklanıp, bol suda bir kaç kez yıkandıktan sonra süzülmüş)
    60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
    1 1/2 çay kaşığı tuz
    taze çekilmiş karabiber
    5 yumurta
    1 1/4 litre (5 su bardağı) su
    125 ml (1/2 su bardağı) sirke
    300 gr yoğurt sosu
    1 çay kaşığı kırmızı biber


    Yemeğin Tarifi
    Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın. Bu sürenin sonunda ıspanağı tencereden alıp, kevgire aktarın. Üzerinden soğuk su geçirin.

    Sonra haşlanmış ıspanağı bir top gibi sıkarak suyunu süzün. Bir başka tencereye margarinin 2 çorba kaşığını koyup, orta ateşte eritin. Yağ kızınca haşlanmış ıspanağı ekleyip, çatalla karıştırarak ısıtın. 1/2 çay kaşığı tuz ve biberini katın.

    Ispanak ısınınca tencereyi ateşten alıp, ıspanağı sıcak olarak bir kenarda saklayın. Yumurtaları poşe edin.

    Önceden ısıtılmış tabaklara ıspanağı eşit miktarlarda yerleştirin. Üzerlerine yine delikli kaşıkla alınarak süzdürülmüş yumurtaları koyun. Yoğurt sosunu en üste kaşıkla gezdirin.

    Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini orta ateşte eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın. Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, ıspanaklı çılbırı sıcak olarak servis yapın.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Ispanak ve yogurt tabi bide yumurta harikaaaaaaaaaaaaaaaaa
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Suupeeer, suupeeer. Bunun gibi bi tarif ariyordum cok tesekkur ederim super oldu! :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş