Yiyecekleri saklama yöntemleri

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında ilayda arslan tarafından paylaşıldı.

  1. i

    ilayda arslan Yeni Üye

    Yiyecekleri saklama püf noktaları

    Besinleri saklamanın püf noktalarını bilirseniz, mutfağınızda tasarruf etmenize de yardımcı olacaktır.

    İşte besinleri saklamanın püf noktaları

    Yağ: Serin ve karanlık bir yerde, şişe açıldıktan sonra altı ay saklayabilirsiniz.

    Makarna ve Pirinç: Açıldıktan sonra vakumlu kavanozlarda saklayabilirsiniz. Bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.

    Şeker: Beyaz şeker serin ve kuru bir yerde, ağzı iyi kapanan kavanozlarda saklayın. Çünkü nem topaklaşmasına sebep olur. Esmer şekeri strech filmle sararak ve nemini içinde saklayarak koruyabilirsiniz.

    Un: Paketi açtıktan sonra vakumlu kavanozlarda ve oda sıcaklığında saklanır. Sıcak ortamlarda dayanıklılığını yitirir. Açıldıktan sonra bir yıl içinde tüketmeniz gerekiyor.

    Kuruyemiş: Ceviz ve fındık buzdolabında 6 ay saklanabilir.

    Kutulu yiyecekler: Süt ve benzeri ürünler açıldıktan sonra buzdolabında ve mümkünse ağzı vakumlu cam şişelerde saklanmalı.

    Baharatlar: Aromalarının kaybolmaması için kavanozlarda saklanmalıdır. Ancak 1 sene içinde tatlarının yoğunlukları kaybolur.
     
  2. Şaban

    Şaban Yeni Üye

    Bunları öğrendıgım ıyı oldu
     
  3. Şuşu

    Şuşu Yeni Üye

    Ben tupperware kullanıyorum çokta güzel saklıyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş