Yiyecekleri İyi Çiğnemek Neden Önemlidir?

Konu, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' kısmında hayal perisi tarafından paylaşıldı.

  1. h

    hayal perisi Yeni Üye

    Yiyecekleri fiziksel olarak parçalamak midede yiyecek sindirimi açısından oldukça önem arz eden bir konu olarak bilinmektedir. Yiyecekler iyi parçalandığı için yemek borusundan geçerken oluşan gerilimi azaltmakta ve mide böylece yiyecekleri daha küçük parçalara kısa zamanda ayırma işlemi gerçekleştirmektedir. Her lokmayı düzgün bir şekilde çiğnediğinizde enzim içerikli tükürük salgılama işleminiz devamlı hale gelmektedir. Böylece sindirim sürecine kendinizde katkı sağlamış olursunuz. Sindirim vücudunuzda büyük enerji tüketimi gerçekleştireceğiniz süreçler arasında yer almaktadır. Bu nedenle üzerinize düşeni gereği şekilde yerine getirmeniz gerekmektedir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Yiyecekleri çok çiğneyen kişi az yer ve doyar buda kilo almasını engeller, yine bu tarz tüketilen yemeklerin hazmı kolay olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş