Yiyecekler nasıl ve nerde saklanır?

Konu, 'Yemekler' kısmında zuhal tarafından paylaşıldı.

  1. z

    zuhal Yeni Üye

    Hangi yiyecekleri nasıl saklamalıyız
    Yiyecekler nasıl ve nerde saklanır
    Hangi Yiyecek Nasıl Saklanır

    Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı Uzun süre saklanan bu tür gıdalar buzluktan çıkarıldıktan sonra buzdolabında 24 saat bekletildikten sonra yenilmeli Yumurtaları kırılma ve bozulmaya karşı korumak için karton kutuda buzdolabında saklayın Yumurtaları yıkamayın, sudan geçirmeyin kabukları koruyan minerak dokunun kaybolmasıne ve bakterilerin yumurtanın içine girmesine neden olabilirsiniz Yumurtalar satın aldıktan 3 veya 5 hafta arasında saklanabilir Son kullanma tarihine bakarak aldığınız yumurtaları güvenle yiyebilirsiniz Süt, peynir, yoğurt, tereyağı gibi süt ürünleri buzdolabında saklanmalıdır Bunları saklamadan önce yıkamayın, ıslaklık mikrobik üremeye neden olur Avakado, armut, muz ve domates gibi ürünler buzdolabında saklanabilir ama en iyisi oda sıcaklığında saklamak Bunun yanı sıra buzdolabında saklamanız önerilen diğer ürünler; patlıcan, soğan, sarımsak, patates ve diğer kök bitkiler
     
  2. A

    Aslı Yeni Üye

    Özel vakumlu torbalarda her türlü yiyeceklerinizi buzdolabından kat ve kat daha uzun süre saklayabilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş