Yılbaşına Özel Yemek Tarifleri

Konu, 'Pilavlar' kısmında angel tarafından paylaşıldı.

  1. a

    angel Yeni Üye

    Yılbaşı Yemekleri Resimli


    Kestaneli Pilav İçin Gereken Malzemeler

    2 su bardağı pirinç (1 saat önceden ılık suda bekletilmiş)
    250 gr kestane
    1 adet havuç (küp küp doğranmış)
    2 yemek kaşığı tereyağı
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yemek kaşığı kuş üzüm
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1/4 çay kaşığı tarçın
    Tuz
    Karabiber
    2,5 su bardağı sıcak su

    [​IMG]

    Kestaneli Pilav Tarifi

    Kestaneleri yarım saat suda beklettikten sonra çizin. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.Tencereye yağları koyun. Havuçları tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Havuçlar yumuşamaya başlayınca sırayla fıstık, kestane ve kuş üzümünü ilave edin.Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın ve iyice süzün. Kavurduğunuz malzemeye ilave edin. Tuzunu ayarlayın.Pirinçler şeffaflaşınca sıcak suyu, tarçın ve karabiberi de ilave ederek pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ağzına kağıt havlu koyarak 10-15 dk. demlendirin.Pilavınızı küçük bir kaseye çok bastırmadan koyup, tabaklara ters çevirerek servis yapabilirsiniz. Kasede pilavı fazla pastırmanız hamur olmasına sebep olur.
     
  2. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    Pilav harika gözüküyor, ben pilav yaparken öncesinde pirinci güzelce ıslatıyorum.
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Harika gözukuyor bu pilav, ustteki arkadasima katiliyorum. Yilbasinda iyi gider be :)
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş