Yılbaşı İçin Portakallı Ördek Tarifi

Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Yılbaşına Özel Portakallı Ördek Nasıl Yapılır? Malumunuz yılbaşı yaklaşıyor. Ördek etiyle bu yılbaşı sevdiklerinize mükellef bir sofra hazırlamak istiyorsanız portakallı ördeği de menünüze eklemenizi tavsiye ederiz.


    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 adet küp kesme şeker

    1 çay kaşığı patates unu

    1 çorba kaşığı portakal likörü

    2 kg ağırlığında bir ördek

    2 adet portakal

    2 çorba kaşığı margarin

    1 çorba kaşığı portakal marmeladı

    1 çorba kaşığı şarap

    Yapılışı:

    Bu mükemmel yemek için öncelikle Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın.

    Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin.

    Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın.
     
  2. E

    Elif Dilara Yeni Üye

    Ördeği nereden bulurum bir bulsam portakallı ördek tarifinizi denerim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş