Yer Göğ Dolması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Yer Göğ Dolması hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 su bardağı ince bulgur
    1 su bardağı pilavlık bulgur
    2 su bardağı kaynar su
    3 yemek kaşığı un
    1 adet ince kıyılmış soğan
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı nane
    Tuz
    Karabiber

    İçi İçin;
    500 gr. kuşbaşı et
    4 adet küp doğranmış patates
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı nane
    4 su bardağı su

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kaba koyulan bulgurların üzerine kaynar suyu döküp, 15 dakika kadar bekleyin. Un, soğan ve tüm baharatları da ekleyerek iyice yoğurun. Yeşil erik büyüklüğünde köfteleri hazırlayıp bir kenara koyun. Öte yanda kuşbaşı etleri yağ, soğan, salça ve naneyle pişirip, 4 su bardağı suyu ilave edin.

    Su kaynayınca küp patatesleri ilave edin, beş dakika sonra da yuvarlak köftelerinizi koyun. Pişince yemeğinizi servise sunabilirsiniz.
     
  2. n

    nevins Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. z

    zencimelek Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. i

    ilknur77 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. b

    basilicum Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  6. s

    sevda.25 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  7. h

    hande Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş