Yer Elmalı Pırasa tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Yer Elmalı Pırasa nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg. yer elması
    500 gr. pırasa
    2 bardak zeytinyağı
    2 adet kuru soğan
    2 adet havuç
    1 tatlı kaşığı pirinç
    6 adet kesme şeker
    2 adet limonun suyu
    1 tatlı kaşığı kıyılmış dereotu
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Yer elmalarını soyun. Kararmaması için su dolu kapta bekletin.

    Kare doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleştirirken, şekerini ve tuzunu da atın.

    Yer elmalarını dörde bölün veya bütün bırakın. Pırasaları yan yan, 4 cm. uzunluğunda kesin. Havuçları temizleyip, 8 cm. uzunluğunda ince ince doğrayın. Pirinci yıkayın. Yer elmalarını, pırasaları, havuçları, pirinci, şekeri ve limon suyunu soğanların içine ekleyin. Üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte 45 dakika pişirip, dinlendirin. Dereotuyla süsleyip, servis yapın.
     
  2. y

    yasemin_burcu Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş