Yemişli Azeri Pilav

Konu, 'Aşçılar' kısmında ~Ecrin~ tarafından paylaşıldı.

  1. ~Ecrin~

    ~Ecrin~ Yeni Üye

    Yemişli Azeri Pilav

    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 3 su b. pirinç
    * 300 gr. kuzu eti
    * 2 soğan
    * kestane
    * kuru kayısı
    * kuru mürdüm eriği
    * badem
    * yeşil fıstık
    * su, tuz
    * sıvıyağ


    Hazırlanışı :

    İlk olarak tencereye 300 gr.kuzu etini ilave edin.Etlerin üzerine sıcak su ilave edip etleri haşlayın.2 adet soğanı piyaz olarak kesin.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kuru mürdüm eriği,kuru kayısı,badem haşlanmış kestane,yeşil fıstık ilave edin ve kavurmaya devam edin.

    Pilavı için tencereye sıvıyağ ilave edin.Üzerine 3 su bardağı pirinci ilave edin ve kavurun.Daha sonra kavrulan pirincin
    üzerine sıcak su ilave edin ve pilavı pişirin.Servis tabağın pilavı alın.Üzerine kavrulmuş olan etleri ilave edin.Etlerin üzerine soğanlı yemişli malzemeleri ilave edip servis edin.
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu pilav çok güzel...
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Guzele benziyor bizimkinden biraz farkli ancak.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş