Yemekler hakkında pratik bilgiler

Konu, 'Yararlı Bilgiler' kısmında Rüya tarafından paylaşıldı.

  1. R

    Rüya Yeni Üye

    Eğer buzdolabınızda yer kalmadıysa; bir kovayı musluk suyu ile doldurun ve içine bir kaşık tuz atın ve şişeleri içine koyun. Sular yeterince soğuyacaktır.
    Bitmiş limonlarınızın kabuklarını güneşte kurutursanız yağlı bulaşıklarda tencerelerini ovmak için kullanabilirsiniz. Şaşırtıcı sonuçlar alacaksınız.
    Gravyer peynirinizin kurumaması için tuzlu suya bastırılmış nemli bir beze sararak muhafaza edebilirsiniz.
    Çileklerin kumunu almak için ıslak bir muslin kumaşına koyup sallarsanız topraklar kumaşta kalacaktır.
    Teflon tavalarınız zamanla sararır. İçlerine biraz çamaşır suyu ve su koyarak kaynatın. Ve daha sonra bol su ile durulayın.
    Dipleri sararan sürahi ve şişelerinizin içine biraz gazete kağıdı ve su koyup çalkalarsanız bu sarılık gidecektir.
    Tuzlu su sebzelerin daha çabuk temizlenmesini sağlar.
    Bakır tencerelerini sirkeli bir bezle ovarak parlatabilirsiniz.
    Karnabahar pişirirken içine biraz süt koyarsanız hem kokusu gider hem de kar gibi beyaz olur.
    Sebzelerin pişirirken yeşil rengini korumasını istiyorsanız pişerken tencerenin kapağını zaman zaman açın.
    Soğan, sarımsak, lahana gibi sebzelerin kokularının gitmesi için içine biraz sirke koyarak pişirin.
    Taze ve yumuşak meyvelerden komposto yaparken şekerli suyu önceden kaynatın. Daha sonra meyvelerini atın bu onların parçalanmasını önleyecektir.
    Fırınınızdaki kötü kokuları gidermek için içene sirke dolu bir kap koyup fırını bir süre ısıtın. Kokular böylece kaybolacaktır.
    Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için makineye atmadan önce yakasına sabun sürün ve biraz beklettikten sonra makinede yıkayın.
    Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa altına ıslak bir bez koyup bekletin.
    Zeytinyağı lekesini çıkarmak için bir parça ekmek içini üzerine sürtün.
    Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk pişer hem de daha lezzetli olurlar.
    Ekmeğinizin küflenmemesi için bulunduğu yere biraz tuz koyunuz.
    Lahana kokusunu gidermek için elma kabuğunu pişen lahananın içine atın.
    Kurabiye ve bisküvilerinizin bayatlamaması için bulunduğu kabın içine biraz pirinç koyun.
    Portakallarınızı sıkmadan önce soğuk suda bekletirseniz daha çok su çıkacaktır.
    Sosislerinizin pişerken patlamaması için pişirmeden önce süte batırırsanız sosisleriniz patlamadan pişecektir.
    Haşlanan yumurtaların daha kolay soyulması için önce içine biraz tuz atın. Çıkardıktan sonrada soğuk suda bekletin.
    Börek üzerine sürmek için yumurtanız kalmadıysa yoğurt ve zeytinyağını karıştırıp sürün.
    Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için su dolu bir kap içine soyun, doğrayın.
    Pilavınızı tekrar ısıtırken içine bir kabın içinde kaymamış su koyun.
    Elinizdeki soğan ve sarımsak kokusunu gidermek için haşlanmış patates ile ovun.
    Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkarabilisiniz.
    Mantarınızı sotelerken kapağını yarım açın. Hem suyunu bırakmaz hem de kararmaz.
    Dereotu ve maydanozlarını taze saklamak için temiz bir havluya sarıp naylon poşete koyunuz.
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Pratik bilgileri günlük hayatımızda kullanırsak yaşamımızı oldukça kolaylaştıracağına inanıyorum. Teşekkürler paylaşım için.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş