Yemek Yaparken Gerekli Pratik Bilgiler

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında edali tarafından paylaşıldı.

  1. e

    edali Yeni Üye

    Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

    Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu birtasın içinde soyun.

    Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damlasirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımıkesilen sosa çırparak yedirin.

    Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içinebiraz karbonat ilave edin.


    Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara,kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

    Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayıncatencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafazaeder.

    Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaçparça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

    Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirkekoyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetliolur.


    [DIPNOT]Alıntı...[/DIPNOT]
     
  2. A

    Abdullah Yeni Üye

    Bu bilgiler için teşekkürler..
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş