Yayla Böreği

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    250 gram margarin

    5 adet yufka

    2 adet soğan

    250 gram kıyma

    1 demet taze soğan

    1 adet domates

    1 adet kırmızıbiber

    Yarım demet maydanoz

    Tuz karabiber





    HAZIRLANIŞI

    Margarini küçük bir tavaya alıp eritin. Yufkaları yağlayıp üst üste koyun. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Dışarıda kalan kısımlarını düzgün bir şekilde kesin.

    Soğanı yemeklik doğrayın. Kıymayla beraber ayrı bir tencerede hiç suyu kalmayacak biçimde pişirin. Domatesi küp doğrayın. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. Yufkanın üzerine yayın.

    Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Çok Güzel Kabarıyor Kızarınca Muhteşem Bir Lezzet VeRiyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş