Yavan Yaprak İçi nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Yavan Yaprak İçi nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 su bardağı ince bulgur
    3 su bardağı su
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağı ince doğranmış yeşil soğan
    Yarım su bardağı ince doğranmış maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Haşlanmış taze yaprak

    Yemeğin Tarifi
    Bir tencerede tereyağı eritilir, su, tuz ve karabiber ilave edilir. Su kaynayınca bulgur katılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sulu kıvamdaki bulgur servis tabağına alınır, üzerine ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeliş soğan ilave edilir.

    Taze haşlanmış asma yaprağıyla yenir.
     
  2. e

    ecem.sadik Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş