Yalancı Boyoz Nasıl Yapılır?

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Yalnız Kalpler tarafından paylaşıldı.

  1. Y

    Yalnız Kalpler Misafir

    Boyoz çok sevdiğim bir kahvaltılıktır. Haftasonları kahvaltıya özen gösteren biri olarak farklı hamur işleri ile haftasonlarımı renklendiririm. Bu haftasonu da boyoz yapmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.

    Malzemeler:

    6 yufka

    Yufkaları ıslatmak için:

    1 su bardağı su
    1 su bardağı sıvı yağ

    İçi için: lor peyniri+yağlı peynir karışımı

    Üzeri için:

    Yarım su bardağı sıvı yağ

    Yarım su bardağı su

    1 şişe maden suyu

    1 yumurtanın sarısı

    Hazırlanışı:

    Yufkanın biri düz bir yere serilir. 1 su bardağı sıvı yağ ve su karışımı hazırlanır. Ardından bu karışımdan 7 yemek kaşığı kadar yufkaya dağıtılır. (Fırça yardımıyla sürebilirsiniz.) Sonra bu yağlı karışım sürülen yufkanın üzerine yufkanın diğer yarısı kapatılır. Böylelikle büyük bir D şekli elde edilir. Yufka kapatıldıktan sonra 4′e bölünür. Uzun tarafa peynirli içten koyularak kenarları kıvrılmadan sigara böreği gibi sarılır. Sarıldıktan sonra gül böreği şeklinde dolama işlemi gerçekleştirilir. Bütün yufkalar için aynı işlemler tekrarlanır.
    Bütün yufkalar sarıldıktan sonra tüm boyozlar, büyük boy borcama sıkıştırılarak yerleştirilir.
    Üzerine önce yarım su bardağı sıvı yağ ve su karışımı eşit bir şekilde döküldükten sonra 1 şişe maden suyu da eşit bir şekilde dökülür. Tepsinin üstü en son üzeri streç filmle kapatıldıktan sonra buzdolabına kaldırılarak 1 gün bekletilir. Sabah, içerisindeki tüm suyu çeken boyozlar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun….
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    El açması ile yapılan boyoz daha lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş