Vücuttan Toksin Atma Yöntemleri

Konu, 'Vücut Bakımı' kısmında Orko tarafından paylaşıldı.

  1. Orko

    Orko Bilgi Sihirbazı.

    Havaların soğuması ile birlikte vücudumuz dengesini sağlayamıyor ve hasta oluyoruz işte bu dengeyi sağlayabilmek için detoks en büyük yardımcımız. Toksinleri vücudunuzdan atacak besinleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu sayedede bu sebze ve meyveleri sofralarımızdan eksik etmeyiz.

    Yulaf
    Yulaf.jpg
    Yulafı uzun vadeli olarak kullanmak vücudumuz için oldukça faydalı olacaktır. Yulaf, hem kolestrolü düşürür hem de kolon ve meme kanserini önleyici etkisi vardır. Emilimi düzenleyerek bakteri oluşumunu engelleyen yulaf, bağırsak sağlığı için önemlidir.

    Yoğurt
    yoğurt.jpg
    Yoğurt sofralarımızın olmazsa olmazıdır. içindeki probiyotiklerden dolayı bağırsakların işini kolaylaştırır. Kalsiyum bakımından zengin olduğu için kemikleri besliyor, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Ancak yoğurt tüketirken organik ve yağsız olmasına dikkat etmek gerekir.

    Pancar
    pancar.jpg
    Özellikle kırmızı pancar hazmı kolaylaştırıp, mide ve bağırsakları kuvvetlendirdiği için vücuda oldukça yararlıdır. Verem ve şeker hastalığına karşı vücudu koruyor ve karaciğerin düzenli çalışmasına fayda sağlıyor.

    Sarımsak
    sarımsak.jpg
    Sarımsak için eskiler doğal antibiyotik derler. Sarımsak; bağışıklık sistemini düzenler, kalp adalelerini güçlendirir, kan şekerini düşürür, mide ve bağırsaklarda dezefenkte sağlar. Sarımsak kokusunu geçirmek için birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek fayda sağlayacaktır.

    Elma
    elma.jpg
    Elma aç karnına tüketildiğinde bağırsakları çalıştırır, kanı temizler ve toksinleri atmaya yarar. Ayrıca mide, böbrek ve mesane hastalıkları için iyileştirici yönü bulunan elmayı, uyku sorunu çekenler uykudan önce yiyerek rahatlayabilir ve uykuya daha kolay geçebilir.


    Enginar
    Enginar.jpg
    Enginar kalp dostudur. Yeteri kadar tüketildiğinde vücudumuzu koruyabilecek gıdalardan sadece bir tanesidir. Bağırsaklar için oldukça faydalı bir sebze olduğundan karaciğerin görevini hafifletiyor. İçeriğinde bulunan "quersetin" ve "rutin" isimli antioksidanlar da kansere karşıda vücudumuzu korur.

    Brüksel lahanası
    brüksel lahanası.jpg
    Brüksel lahanası, beyaz lahana, brokoli, karnıbahar lif oranı oldukça yüksek sebzelerdendir. Bu sebeple hazmı kolaylaştırıp, bağırsak ve karaciğer sağlığını korur. Kansere yakalanma riskini düşüren Brüksel lahanasını sofralarımızdan eksik etmemek gerekir.

    Portakal
    portakal.jpg
    Antioksidanlarla ve C vitaminiyle yüklü olan portakal, hem gribal enfeksiyonlardan korunmak hem de karaciğeri güçlendirmek için oldukça faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kötü kolestrolün düşürülmesinde de etkilidir.

    Yumurta
    yumurta.jpg
    Yumurtanın faydaları saymakla bitiremeyiz. Fakat aralarında en ilginci, alkol alımından sonra vücudun toparlanmasını hızlandırması. Bunun sebebi alkolün metabolizmadan atılmasını sağlayan "sistain" adlı aminoasit açısından yumurtanın zengin olmasıdır.

    Mercimek
    mercimek.jpg
    Bağışıklık sistemini düzenler ve çinko bakımından oldukça zengindir. Bütün organlar için gerekli olan çinko, metabolizmanın iyi çalışmasında etkilidir. Kan yapıcı etkisiyle vücudun dolaşım sistemi için de oldukça yararlıdır.
     
    Murat bunu beğendi.
  2. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Evet, bu tur seyleri oldukca yemeye calisiyorum, zira soguklar burada herzaman var.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş