Viyana Usulü Schnitzel

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Viyana Usulü Schnitzel kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    4 Adet (160 gr. But) Süt Danası Dilimi
    3 Adet Yumurta
    1 kg Taze Patates
    3 dl Un
    3 dl Galeta Unu
    2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap Sirkesi
    3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
    1 Demet Maydanoz
    Tuz
    Taze Çekilmiş Karabiber
    3 lt Ayçiçek Yağı (kızartmak icin)


    Yemeğin Tarifi
    Dana etini iki streç filmin arasına yerleştirip dikkatlice çok ince dövün. Eti önce una bulayın (hafif silkeleyin, fazla unu gitsin), sonra hafif çırpılmış yumurtaya batırın ve sonunda galeta ununa her yerini kaplayacak şekilde sıkıca bastırın.

    Patates salatası için patatesleri haşlayıp soyun, büyük küpler halinde doğrayın ve sirke zeytinyağı, tuz, biber ve kabaca doğranmış maydanoz ile beraber bir kabın içinde karıştırın.

    Bol miktarda ayçiçek yağını iyice kızana kadar ısıtın. Etleri teker teker kızgın yağın içine atın. 2 dakika sonra çevirip 1 dakika daha, etler altın sarısı olana kadar pişirin.
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    Bu yemege isinamadim pek. Bizim burda da var ama, tadindan pek hoslanmiyorum.
     
  3. M

    Mina Yeni Üye

    Türk Usulü Schnitzele ne olmuşki :)
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Tabi viyana olunca icinde şarap filan oluyor ondan ısınamamıssındır narinim. Benimde hoşuma gitmedi açıkcası.
     
  5. i

    irem Yeni Üye

    Bildiğim kadarıyla zaten Schinitzel Vİyanaya ait bir yemek
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş