Vişneli Yalancı Dolması Tarifi

Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında ~Ecrin~ tarafından paylaşıldı.

  1. ~Ecrin~

    ~Ecrin~ Yeni Üye

    Vişneli Yalancı Dolması Tarifi
    Vişne Yalancı Dolması yapılışı nasıldır
    Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır

    Vişne Yalancı Dolması Tarifi Resimli

    [​IMG]

    Kullanılan Malzemeler :

    pirinç (1 su bardağı) 200 gr.
    taze asma yaprağı 400 gr.
    kuru soğan (8 adet) 500 gr.
    vişne 100 gr.
    zeytinyağı (3/4 su bardağı) 150 gr.
    vişne suyu veya nar ekşisi 100 gr.
    yeşil-çakal-türbe eriği 100 gr.
    kara biber (1çay kaşığı) 15 gr.
    tarçın (1 çay kaşığı ) 15 gr.
    kuru nane (1 çay kaşığı) 5 gr.

    Vişne Yalancı Dolması Tarifi :

    Soğanı ince doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Tavada kızdırılmış zeytinyağında soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyin, rengi dönünce vişne suyu veya nar ekşisini katın. Tıkırdayıncaya kadar 5 dakika ateşte tutun. Tavayı ateşten alıp karabiber, tarçın, nane ve tuz ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın.
    Asma yapraklarını haşlayıp süzün. Her bir yaprağa hazırladığınız iç ve iki adet vişne koyup sarın.

    Tencere altına taze asma yaprağı döşeyin. Üstüne dolmaları sıralayın. Aralarına taze erik serpiştirin. Üstüne ters çevrilmiş porselen tabağı ağırlık olarak kapatın. Ağır ateşte 30 dakika pişirip soğuk olarak servise çıkarın.
     
  2. i

    irem Yeni Üye

    Vişneli dolmayı pek hayal edemedim :) Yalancı olanınıda hiç hayal edemiyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş