Vişneli Kek Nasıl Yapılır

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında ATİYE tarafından paylaşıldı.

  1. A

    ATİYE Yeni Üye

    Vişneli Kek Tarifi Resimli


    Vişneli Kek Malzemeler ;
    3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    ½ su bardağı toz şeker
    ½ su bardağı margarin (erimiş, ılıtılmış)
    2 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un
    1 su bardağı dondurulmuş vişne
    ve 1 su bardağı toz şeker

    [​IMG]

    Kek kalıbını yağlamak için:
    Yarım yemek kaşığı yumuşak margarin

    Vişneli Kek yapılışı
    Öncelikle 25-28 cm çapındaki (yani orta boy) yuvarlak bir kek kalıbını ya da bu ölçülere yakın kare, dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yağlayalım.

    Yağlanan kek kalıbının dibine buzunu çözdürmeden vişneleri yerleştirelim. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri serpiştirip, bir kenarda beklemeye bırakalım.

    Şimdi kekimizi yapmak üzere derin bir karıştırma kabının içine yumurtaları kıralım. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri ekleyip çatal ya da mikserin orta devriyle 2-3 dakika kadar çırpalım. İyice köpüklensin. Sonra eritilip, ılıtılmış margarin ve kabartma tozuyla beraber unu da ekleyip, tekrar karıştırmaya, çırpmaya devam edelim. Boza kıvamında yani muhallebi koyuluğundaki kek hamurumuzu kalıbın içine, vişnelerin üzerine dikkatlice aktaralım. Bu arada fırınımızı en az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlayıp kekimizi pişmeye bırakalım. 40-45 dakika sonra kekimizi fırından alalım. Soğumasını bekleyip, kalıptan çıkaralım, dilimleyip servise sunalım.
     
    1 kişi bunu beğendi.
  2. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    çok güzel görünüyor valla
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş