Vişneli Helva

Konu, 'Tatlılar' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    [​IMG]
    Vişneli Helva nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    250 gr tereyağı
    3 su bardağı un
    3 su bardağı şeker
    Yarım kg vişne
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su


    Yemeğin Tarifi
    Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar)

    Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.

    Ateşi söndürün ve kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Sonra servise sunun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    müthiş bir görüneme sahip
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş