Vişneli Çörek tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    15 gr Bira Mayası

    1/3 Su Bardağı Ilık Süt

    3 Su Bardağı Un

    1 Su Bardağı Toz Şeker

    2 Adet Yumurta

    50 gr Tereyağı

    2 Su Bardağı Ayıklanmış Vişne

    1 Adet Yumurtanın Sarısı

    Bir Tutam Tuz





    HAZIRLANIŞI

    Bira mayasını ılık sütte eritin. Maya eridikten sonra 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. Katı bir hamur yapın. Üzerini bir peçeteyle örtüp ılık bir yerde yarım saat bekletin.

    Kalan unu tereyağı ve tuz ile karıştırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp bu karışımın üzerine koyup yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparın. İçlerine vişne koyup hamuru kapatın.

    Dilediğiniz şekli verip yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun. Çörekleri bu şekilde bekletin. Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Ya Bu Tatlımı Oluyo Tuzlumu Oluyo
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş