Vanilya Soslu Almond Kek Nasıl Yapılır?

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Kutup Yıldızı tarafından paylaşıldı.

  1. K

    Kutup Yıldızı Yeni Üye

    Çay saatlerinizde kek yemekten kendinizi alıkoyamıyorsanız size vereceğim kek tarifini de uygulayarak çay saatlerinizi de lezzetlendirmeye ne dersiniz?



    MALZEMELER:

    2 adet yumurta
    1 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı un
    1 su bardağı toz badem
    Yarım paket kabartma tozu
    150 gram tereyağı
    1 çay bardağı süt

    Vanilya sos için: 1 çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
    1 adet yumurta sarısı
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    1 kahve fincanı kıyılmış beyaz çikolata
    Yarım su bardağı toz antepfıstığı

    YAPILIŞI:

    Kek için yumurta ve tozşekeri derin bir kapta mikserle 2 dakika kadar çırpın. Ayrı bir kapta un, toz badem ve kabartma tozunu harmanlayın ve yumurtalı karışıma yavaşça eklerken, bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyin. En son eritilmiş tereyağı ve sütü azar azar ilave ederek tahta bir kaşıkla yavaşça karıştırıp karışıma yedirin. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin ve soğuması için bir kenara alın. Vanilya sos için bir tavaya süt, tozşeker, yumurta sarısı, nişasta ve vanilyayı koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Tavayı ocaktan alıp içine beyaz çikolatayı katıp, eriyene kadar karıştırın. Tam olarak soğuması için arada bir karıştırmaya devam etmeyi ihmal etmeyin. Soğuyan kekleri kalıplardan çıkarıp uç kısımlarını önce soğuyan vanilyalı sosa batırın. Daha sonra toz antepfısıtığına batırıp, servis tabağına almalısınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş