Vadeli Tuzlu Simit nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Vadeli Tuzlu Simit nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    5 su bardağı un
    1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
    1 çay bardağı sıvıyağı
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 paket kabartma tozu

    Üzeri İçin;
    1 adet çırpılmış yumurta akı
    Yarım çay bardağı susam

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde hamur malzemelerimiz olan; yumuşamış margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğuralım. Sonra da iyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirelim. Şimdi fırın tepsisini, yumuşamış margarinle iyice yağlayalım. Öte yandan dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elimizin arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayalım. Sonra da bu yuvarlak şeritin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verelim. Hazırladığımız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldıralım ve sonra da iyice susama bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim. En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığımız ve ısıttığımız fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim. Fırından alıp, soğumaya bırakalım ve sonra da servise sunalım.
     
  2. e

    esra_01 Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. s

    semra_23 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. z

    zeynepsıla09 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. m

    musimo Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. öznur

    öznur Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş