Vadeli Peynirli Hamur Tavası nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Vadeli Peynirli Hamur Tavası nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağı
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    2 adet yumurta
    Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılacak)


    Yemeğin Tarifi
    Önce derin bir karıştırma kabının içinde; yoğurt, sıvıyağı ve yumurtayı iyice çırpalım. Sonra üzerine kabartma tozu ve tuzu ekleyelim. Bir taraftan yoğururken bir taraftan da azar azar un ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Kulak memesi kıvamında bir hamur oluşunca, bir kenarda 1 saat dinlendirelim. Sonra da ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, oklava yardımıyla ince yufkalar açalım. Kibrit kutusu formunda ve büyüklüğünde kesip, kızgın yağda kızartalım. İsteğe göre kızarmış hamurların arasına beyaz peyniri rendeleyerek serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servise sunalım.
     
  2. n

    nilüfer karaca Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  3. a

    aysekırılmaz Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. i

    ivran2737 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  5. c

    cellin Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. y

    yaren4 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  7. s

    semra_23 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  8. e

    esmerce2653 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  9. f

    fatma olgun Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş