Üzümlü Tavuk (4 Kişilik) tarifleri

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    [​IMG]
    Üzümlü Tavuk (4 Kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 Adet Tavuk (temizlenmiş)
    Tuz
    2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu
    2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap
    3 Yemek Kaşığı Sirke
    1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
    300 gr. Üzüm (yeşil ve siyah)
    Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Tavuğu 12 parçaya bölün. Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin.

    Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün. Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın.

    Tavuk parçalarını tuzlayın. Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın. Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun.

    Tarhunun yarısını kıyın. Tavuk parçaları ile karıştırın.

    Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin.

    Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın.

    Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin.

    Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin. Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin.

    Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın.
     
  2. N

    Narin Yeni Üye

    Degisik bi yemek turu. Yemek dunyasi cok genis cidden, ne ararsan var.
     
  3. M

    Mina Yeni Üye

    Evet katılıyorum sana Niran yok yok burda
     
  4. Nursena

    Nursena Admin

    Bu üzüm kuş üzümü olmasın ? normal üzüm denemedimde..
     
  5. i

    irem Yeni Üye

    Bencede normal üzümden olmaz gibi sanki kesinlikle kuş üzümüdür
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş